ΜΑΓΑΖΙΑ

Ο Οινοχώρος στη Νάξο έχει όλο το Αιγαίο στα ράφια του

Στo wine bar του γεωπόνου και αμπελουργού Κωνσταντίνου Μακρυδημήτρη απολαμβάνουμε το κρασί μας μαζί με μικρούς μεζέδες από τον κήπο τους στο Γλινάδο.

26.08.2022
Φωτογραφίες: Νίκος Κόκκας
Νάξος - Οινοχώρος όλο το Αιγαίο στα ράφια του
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟινοποιείο Γιώργος ΣκούραςΟινοποιείο Γιώργος Σκούρας

Νάξος - Οινοχώρος όλο το Αιγαίο στα ράφια του

Στο όμορφο μαγαζί του, ο αμπελουργός Κωνσταντίνος Μακρυδημήτρης σερβίρει κρασί μας μαζί με μικρούς μεζέδες από τον κήπο τους στο Γλινάδο, όπου καλλιεργούν παλιούς σπόρους, συλλέγουν και μεταποιούν φρούτα και λαχανικά, τα οποία προσφέρουν μαζί με το κρασί. Λιαστές ντομάτες, καυτερές πιπεριές, πετιμέζι, γλυκόξινο τουρσί σκορδοκρέμμυδο, τσάτνεϊ με ντομάτα, νεκταρίνι και τζίντζερ, που πηγαίνει τέλεια με τα τυριά, μικρές ελιές κορωνιές, κρίταμο, κάππαρη και άλλα. Αυτά, σκέτα ή σε μπρουσκέτες, μαζί με τα θεϊκά αξιώτικα τυριά από μικρές φάρμες, είναι οι παρτενέρ για τις πάνω από 500 ετικέτες κρασιών που βρίσκουμε στα ράφια τους.

Νάξος - Οινοχώρος όλο το Αιγαίο στα ράφια του Νάξος - Οινοχώρος όλο το Αιγαίο στα ράφια του

Με καταγωγή από όλη την Ελλάδα και με επίκεντρο τις γηγενείς ελληνικές ποικιλίες, οι οποίες καταλαμβάνουν το 97% του καταλόγου, στον Οινοχώρο διατίθενται όλα τα ΠΟΠ της χώρας, μεγάλη γκάμα από το Αιγαίο, όπως επίσης και το δικό τους κρασί, το Τρανάμπελο Single Vineyard από ντόπιες Ποταμισιές και το Τρανάμπελο Field Blend από Ποταμισιές, Μονεμβασιά και Μανδηλαριά σε χαρμάνι με άλλες ντόπιες ποικιλίες, όπως γίνονταν παλιά.

Νάξος - Οινοχώρος όλο το Αιγαίο στα ράφια του

Για πρώτη χρονιά βρίσκουμε αποκλειστικά εκεί και τα filed blend τοπικών ποικιλιών κρασιά από το καινούργιο τους εγχείρημα, το Eco project, τα οποία προέρχονται από προφυλλοξηρικά αμπέλια στο όρος Ζα και στην Αγιά της Νάξου, αλλά κι από Λημνιό από τη Λήμνο. Από τον Οινοχώρο ψωνίζουμε και λιανική.

Νάξος - Οινοχώρος όλο το Αιγαίο στα ράφια του

Με εφαλτήριο το wine bar, διοργανώνουν γευσιγνωσίες Full Moon μία φορά τον μήνα στο αμπέλι και στον μπαχτσέ, όπου, μετά την ξενάγηση στους κήπους, σερβίρουν φαγητό και κρασί σε ένα τραπέζι λουσμένο στο φως του φεγγαριού.

Νάξος - Οινοχώρος όλο το Αιγαίο στα ράφια του

Oinohoros Wine Bar & Shop

Κομιακής, Χώρα Νάξου

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Οινοχόος, τεύχος 62.

Wine Bar

Νάξος

Νησιά Αιγαίου

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών