30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σπανάκι και το φύλλο

Για τις τσιπούρες

Διαδικασία

Φύλλο κρούστας

  1. Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Μόλις ροδίσει, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και το ξανά βάζουμε στο φούρνο για 1 λεπτό ακόμα για να ψηθεί και η άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.

Σπανάκι

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σπανάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον άνηθο και το ζωμό λαχανικών. Κλείνουμε τη φωτιά.
  2. Παίρνουμε το σπανάκι χωρίς τα υγρά του και το βάζουμε σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε το τυρί, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό, το ξύσμα και χτυπάμε. Βελτιώνουμε τη γεύση με το πιπέρι και το μηλόξυδο.
  3. Προσθέτουμε το φύλλο κρούστας το οποίο έχουμε ψήσει στο φούρνο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Επειδή τα φύλλα κρούστας θα απορροφήσουν τα υγρά, προσθέτουμε και τα υγρά από την κατσαρόλα.

Τσιπούρα

  1. Σε ένα ταψί βάζουμε ελαιόλαδο, ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και τα φιλέτα. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω. Μόλις είναι έτοιμα τα φιλέτα, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.
  2. Παίρνουμε τα υγρά του ταψιού (ζεστό λαδολέμονο) και τα ρίχνουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από το πουρέ σπανάκι που φτιάξαμε και χτυπάμε.

Σερβίρισμα

  1. Σερβίρουμε σε 4 πιάτα το πουρέ σπανάκι και από πάνω βάζουμε τα φιλέτο τσιπούρας. Περιχύνουμε με το ζεστό λαδολέμονο που χτυπήσαμε στο μούλτι. Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών