ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το επόμενο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη θα είναι κρητικό

Είναι ήδη στα σκαριά. Με πρώτες ύλες, παραδοσιακά πιάτα μαγειρεμένα με σύγχρονο τρόπο, κρασιά και τσικουδιές από το νησί του.

04.05.2023
Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
Το επόμενο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη θα είναι κρητικό

Ένα κρητικό εστιατόριο έχει στα άμεσα πλάνα του ο σεφ Σήφης Μανουσέλης, όχι πολύ μακριά από το Tsiftis Gastrokoutouki, που άνοιξε πέρυσι το καλοκαίρι στα Ιλίσια μαζί με τους Μπάμπη Καζάνα και Βάιο Κορομηλά (στη φωτογραφία με την εκεί ομάδα τους). Οι βασικοί συντελεστές θα είναι οι ίδιοι κι ο καινούργιος χώρος στην ίδια περιοχή. Για την ακρίβεια 400 μέτρα πιο πέρα, στην κάθετη της Μιχαλοκοπούλου οδό Μαιάνδρου, δίπλα στον «Βλάσση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜάραθα τσιγαριαστά με τσακιστοελιές και πατάτεςΜάραθα τσιγαριαστά με τσακιστοελιές και πατάτεςΟ σεφ, που κατάγεται από το χωριό Καλλικράτης στα Σφακιά, το σενάριο το έχει σχηματοποιήσει στο μυαλό του. Και το πώς θα είναι ο ψηλοτάβανος χώρος, τον οποίο έχουν αναλάβει να διαμορφώσουν οι Nine Design –στόχος είναι να μοιάζει με κρητικό σπίτι– και το πώς θα είναι το φαγητό. Το πρώτο που μου λέει είναι ότι θα έχουν κάθε μέρα αντικριστό. «Θέλω να είναι όσο πιο κοντά στην παράδοση γίνεται», συμπληρώνει. Ανάμεσα στα πιάτα που θα προτείνει, τα οποία θα αντλούν από το τοπικό συνταγολόγιο, φέροντας και τη δική του σύγχρονη ματιά, θα συναντάς λόγου χάρη κατσίκι με βολβούς, κουνέλι τηγανητό, χανιώτικο μπουρέκι. Για καλωσόρισμα θα βγάζει χοχλιούς μπουμπουριστούς.

Στο όνομα που θα γράφει η ταμπέλα δεν έχουν καταλήξει, παρότι έχουν πέσει διάφορα στο τραπέζι. Αλλά όπως και να το φωνάζουν, με έναν σεφ–ιδιοκτήτη που έχει βιωματική σχέση με την κρητική κουζίνα, που έχει ένα πλουσιότατο συνταγολόγιο, με πρώτες ύλες, κρασιά και τσικουδιές να έρχονται από το νησί του, το νέο μαγαζί που θα βγάζει τραπέζια και στο παρκάκι απέναντι, ακούγεται ωραία προσθήκη στο αθηναϊκό γευστικό μωσαϊκό. Τέλη Ιουνίου–αρχές Ιουλίου θα ανοίξει, από ότι λέει ο σεφ, που ετοιμάζεται για ένα ακόμη καλοκαίρι με πήγαινε–έλα, μια που έχει και το Λaska στο Κουφονήσι.

Εστιατόρια

Αθήνα

Ιλίσια

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών