ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O Aλέξανδρος Τσιοτίνης με όσα περισσεύουν στο CTC θα χτίσει ένα νέο street food

Το καινούργιο, πιο χαλαρό πρότζεκτ του ανήσυχου σεφ θα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το CTC και θα συγκοινωνεί μαζί του μέσω υλικών: ό,τι αφήνει το ένα θα το αξιοποιεί το άλλο.

12.07.2023
O Aλέξανδρος Τσιοτίνης με όσα περισσεύουν στο CTC θα χτίσει ένα νέο street food

Πάει κανένας χρόνος από τότε που σε μια συνέντευξη περί βιωσιμότητας και εστιατορίων, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μου είχε πει ότι πέρα από το να γίνουν βήματα όσον αφορά στην ανακύκλωση και στην κομποστοποίηση, θα μπορούσε ίσως να δημιουργηθεί ένα app, μια εφαρμογή, μέσω της οποίας τα εστιατόρια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση να ανταλλάζουν τις πρώτες ύλες που τους περισσεύουν. Κάτι που δεν χρησιμοποιεί ο ένας να το παίρνει κάποιος άλλος, μειώνοντας έτσι την σπατάλη του φαγητού. Από ό,τι φαίνεται το δούλεψε αυτό το σενάριο στο μυαλό του, γιατί τώρα πατώντας πάνω σ’ αυτή τη λογική ετοιμάζει έναν καινούργιο χώρο, που απέχει μόλις μερικά βήματα από το CTC, στον οποίο θα σερβίρονται πιάτα σε λογική street food τα οποία θα αξιοποιούν (και) όσα δεν χρησιμοποιούν στην κουζίνα του γκουρμέ εστιατορίου. Τα πτερύγια και τα ποδαράκια που απομένουν μετά την παρασκευή του το signature καλαμαριού του εστιατορίου, ας πούμε. Ή το κεφάλι από ένα δεκαπεντάκιλο ψάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤο πρώτο fine μεξικάνικο της Αθήνας ψήνει σε ξυλόφουρνο και φτιάχνει τορτίγιες απ’ το μηδένΤο πρώτο fine μεξικάνικο της Αθήνας ψήνει σε ξυλόφουρνο και φτιάχνει τορτίγιες απ’ το μηδέν

Το πλάνο είναι το καινούργιο μαγαζί, όπου θα μπορείς να καθίσεις για φαγητό (θα έχει τραπέζια αλλά όχι σέρβις) ή να το πάρεις πακέτο για το σπίτι, να ανοίξει τον Σεπτέμβριο. Έχουν πολλά να αποφασίσουν ακόμη με τους συνεργάτες του, ανάμεσα στους οποίους και ο chef de cuisine του CTC Χρήστος Ρήγας, όπως και ο Κώστας Μπαρούτης, ο προκάτοχός του στην κουζίνα όταν το εστιατόριο βρισκόταν στα Ιλίσια, όπως λέει ο σεφ, πλην όμως υπάρχει σε κάτι στο οποίο έχουν συμφωνήσει όλοι. «Θέλουμε βασικός πυλώνας να είναι η βιωσιμότητα. Για αυτό και θα “εκμεταλλευόμαστε” ό,τι δεν χρησιμοποιoύμε στον ένα χώρο για να κάνουμε κάτι καινούργιο στον άλλο», εξηγεί. Σημειώνει ότι καθώς, αναμενόμενα, οι μερίδες του φαγητού που θα φτιάχνεται με τα «περισσευούμενα» του μισελενάτου εστιατορίου θα είναι περιορισμένες, ένα «υποσύνολο του κανονικού μενού», θα συμπληρώνονται με κάποια ειδικά σχεδιασμένα για το εν λόγω κόνσεπτ πιάτα.

Μια που τις συνταγές τις επεξεργάζονται ακόμη, σε τι θα καταλήξουν μέλλει να το δούμε το φθινόπωρο στη γωνία Πλαταιών και Κεραμεικού. Αλλά ότι για επιδόρπιο ο νέος χώρος θα έχει soft παγωτό, μηχανής, όχι με σκόνες, με φρέσκα υλικά, σε ιδιαίτερες γεύσεις, όπως για παράδειγμα μαλλί της γριάς, είναι σίγουρο. Από, ό,τι μου λέει ο σεφ, που χαίρεται με το γεγονός ότι βρίσκει και πάλι την ευκαιρία να δείξει μια πιο χαλαρή μαγειρική πλευρά του, την παγωτομηχανή την έχουν πάρει κιόλας.

Street food

Εστιατόρια

Αθήνα

Κεραμεικός

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών