ΕΞΟΔΟΣ

Πού πίνουμε στην Πάτρα: Αυτά είναι τα 6 καλύτερα μπαρ της πόλης

Από speakeasy μπαρ και κοκτεϊλάδικα μέχρι wine bars και taprooms, η Πάτρα όλα τα έχει. Και εμείς την απολαμβάνουμε κάνοντας μπαρότσαρκα στα πιο ωραία μαγαζιά της.

01.03.2024| Updated: 28.03.2024
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Πού πίνουμε στην Πάτρα: Αυτά είναι τα 6 καλύτερα μπαρ της πόλης

Η Πάτρα ξέρει να περνάει καλά και τα μπαρ της το αποδεικνύουν. Είναι μια πόλη που λόγω του λιμανιού, του καρναβαλιού και της έντονης παρουσίας των φοιτητών ανέπτυξε μια πολύ ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή. Η αχαϊκή πρωτεύουσα έχει στέκια που κρατάνε χρόνια και νέα που πρωτοτυπούν και φέρνουν φρέσκο αέρα στις επιλογές εξόδου. Υπάρχει κάτι για όλους: ένα μπαρ που λειτουργεί από το 1979, ένα άλλο που σερβίρει τοπικές μπίρες, ένα τρίτο για κρασιά, ένα κρυφό, που διοργανώνει τζαζ βραδιές και ένα ακόμη που σερβίρει απίθανα signature κοκτέιλ!

Notos: Το speakeasy jazz bar της Πάτρας

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Σάββατο βράδυ στην οδό Πατρέως, στο κέντρο της Πάτρας. Πλήθος κόσμου κατηφορίζει τον δρόμο, παρέες, ζευγάρια, φοιτητές, όλοι χαλαροί, χαρούμενοι, έχουν βγει για να περάσουν καλά. Φτάνω στον αριθμό 80. Βλέπω τα ρολά κατεβασμένα. Αναρωτιέμαι μήπως έκανα λάθος καθώς σπρώχνω κάτι που μοιάζει με πόρτα. Μέσα στο ημίφως μια μακριά ξύλινη μπάρα φτάνει μέχρι το βάθος του μαγαζιού, κοστουμαρισμένοι bartenders βάζουν ποτά, στον τοίχο υπάρχουν ράφια με αμέτρητα μπουκάλια και στα ηχεία παίζει τζαζ. Στο μπαρ Νότος ο κόσμος απολαμβάνει το ποτό του και περνάει καλά. Το μαγαζί λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια και έχει γράψει ιστορία στη νυχτερινή ζωή της πόλης. Στριμώχνομαι σε ένα σκαμπό και παραγγέλνω. Ζητάω να μου βάλουν κάτι τοπικό. Ο μπάρμαν μού προσφέρει ένα σφηνάκι τεντούρα, ένα σκουρόχρωμο ποτό, γλυκό, με γαριφαλένια γεύση και κανελένιο άρωμα, με ιστορία που κρατάει από τα χρόνια της Ενετοκρατίας – είναι το αγαπημένο ποτό των Πατρινών.

Πατρέως 80, Τ/ 2610-621.181

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣBaubo: Το νέο μπαρ-ζυθοπαντοπωλείο του Νέου Κόσμου θα γίνει στέκιBaubo: Το νέο μπαρ-ζυθοπαντοπωλείο του Νέου Κόσμου θα γίνει στέκι

Rookie Wine Bar: Εδώ πάμε για κρασί

Επόμενη στάση στο Rookie, το μικρούλι και γουστόζικο wine bar που σερβίρει κρασιά απο τον διεθνή και τον ελληνικό αμπελώνα και λειτουργεί και ως κάβα για take away. Οι πατρινοί οινόφιλοι το αγαπούν και το επιλέγουν σταθερά για την έξοδό τους. Έχουν μεγάλη λίστα με κρασιά σε φιάλη και σε ποτήρι και αρκετές επιλογές από τον αχαϊκό αμπελώνα. Ωραίο και φιλικό είναι το σέρβις, που θα σας επεξηγήσει σωστά όσα σερβίρονται. Εδώ διοργανώνουν θεματικές βραδιές με δοκιμές αφιερωμένες σε κάποιο κτήμα, σε μια οινική περιοχή ή μια συγκεκριμένη ποικιλία. Ζητήστε το πλατό τυριών και αλλαντικών, ταιριαστό συνοδευτικό για το κρασί που θα επιλέξετε.

Πατρέως 86, T/ 6986-604.580

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣWild Poppies: Το after office bar που έλειπε από την ΑθήναWild Poppies: Το after office bar που έλειπε από την Αθήνα

Bocas: DJs και κόκτειλ μέχρι αργά

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bocas the bar (@bocasthebar)

Το Bocas είναι για όλους: φοιτητές, ντόπιους και επισκέπτες. Όλοι περνάνε καλά στο μπαρ που βρίσκεται στην περιοχή πίσω από τα ΚΤΕΛ και είναι ένα από τα πιο αγαπητά της πόλης. Στεγάζεται στον πρώτο όροφο ενός καλοδιατηρημένου νεοκλασικού, με μια εντυπωσιακή βεράντα με θέα στον πολυσύχναστο δρόμο. Η φούξια βουκαμβίλια είναι το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. Το ατμοσφαιρικό μπαρ διοργανώνει βραδιές με DJs, με τους Πατρινούς να χορεύουν και να διασκεδάζουν μέχρι αργά. Έχει ενημερωμένη κάβα και πλήρη λίστα με φυσικά κρασιά από την περιοχή και όχι μόνο. Οι bartenders προσφέρουν ωραία signature κοκτέιλ και νόστιμο bar food. Ένα αυθεντικό στέκι για να απολαύσετε τη νυχτερινή ζωή της πόλης.

Ρήγα Φεραίου 39, T/ 6957-316.401

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣHam on Rye: Στο νέο μπαρ των Εξαρχείων φτιάχνουν τα κλασικά κοκτέιλ που ψάχναμεHam on Rye: Στο νέο μπαρ των Εξαρχείων φτιάχνουν τα κλασικά κοκτέιλ που ψάχναμε

Mono Bar: Μπαρ και δισκοπωλείο

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Ένα πολύ ιδιαίτερο μπαρ, που λειτουργεί και ως δισκάδικο. Ένας μικρός παράδεισος για τους λάτρεις του βινυλίου, που στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό στο κέντρο της πόλης. Στο ισόγειο βρίσκεται το κατάστημα με τη χαρακτηριστική ’60s διακόσμηση και εκατοντάδες δίσκους προς πώληση, ενώ στον πρώτο όροφο λειτουργεί το μπαρ με μεγάλη μπάρα και ξύλινο πάτωμα. Παίζει αποκλειστικά βινύλια.

Πατρέως 96, T/ 6907-856.556

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα κοκτέιλ που αξίζει να βγεις για να δοκιμάσεις τώρα στην ΑθήναΤα κοκτέιλ που αξίζει να βγεις για να δοκιμάσεις τώρα στην Αθήνα

Τρελλή Ροδιά: Κάτι από Νέα Ορλεάνη

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Treli Rodia (@h_treli_rodia)

Άνοιξε στον χώρο ενός πρώην δικηγορικού γραφείου το 1979 και είναι ένα από τα πιο εμβληματικά και αγαπητά μπαρ της Πάτρας. Ο ιδιοκτήτης εμπνεύστηκε το όνομά του από το ομώνυμο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη. Βρίσκεται απέναντι από την εντυπωσιακή εκκλησία της Παντάνασσας και προσφέρει καταφύγιο σε όσους αγαπούν την ατμόσφαιρα του κλασικού ποτάδικου, τα καθαρά ποτά και τη ζεστασιά του καλού bartender. Τους καλοκαιρινούς μήνες παραμένει κλειστό και ανοίγει τις πόρτες του κάθε Οκτώβριο. Στο μενού βρίσκουμε premium ποτά, κλασικά κοκτέιλ σερβιρισμένα σε ρετρό ποτήρια και μερικά κρασιά. Για τους πεινασμένους ξενύχτηδες έχουν μερικές επιλογές σε φαγητό, μπιφτέκια με πατάτες και μακαρόνια με κιμά.

Καραϊσκάκη 156, Πάτρα, Τ/2610-225.965

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα παλιά ποτάδικα της Αθήνας είναι το σταθερό μας καταφύγιοΤα παλιά ποτάδικα της Αθήνας είναι το σταθερό μας καταφύγιο

Lemmy: To μοναδικό taproom της πόλης

Τελευταία στάση στο τέρμα της οδού Πατρέως, στο Lemmy taproom. Ο τρίτης γενιάς ποτοποιός Γιώργος Σταθόπουλος έχει και δεύτερη αγάπη, την μπίρα, για αυτό και άνοιξε πριν δύο χρόνια το πρώτο και μοναδικό taproom της πόλης. Όλοι οι ζυθόφιλοι μαζεύονται εδώ για τη μουσική –μέταλ, ροκ– και για τις μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιιές, σε βαρέλι, που αλλάζουν συχνά, και εμφιαλωμένες, τις οποίες μπορεί κάποιος να πάρει και για το σπίτι. Στο Lemmy βρίσκουμε και ντόπιες μπίρες. Έχουν επιλογές από την Ora – Πατραϊκή Ζυθοποιία (πρώην Διώνη), που ήταν η πρώτη μικροζυθοποιία της Πάτρας που ξεκίνησε να παράγει craft μπίρα, από τη μικροζυθοποιία Toul’s Brews που βρίσκεται στο Βασιλικό Αχαΐας, αλλά και την Ammousa, την πρώτη νομαδική (δεν διαθέτει δηλαδή ιδιόκτητες εγκαταστάσεις) μικροζυθοποιία της Πάτρας που παράγει μια νόστιμη, βραβευμένη μπίρα IPA και δίνει μεγάλη έμφαση στην ποιότητα. Και, φυσικά, τις ιδιαίτερες μπίρες της Kykao, η οποία είναι από τις πρώτες ελληνικές ζυθοποιίες που ασχολήθηκαν με τις κρασομπίρες, την αυθόρμητη ζύμωση, και την παλαίωση μπίρας σε βαρέλια με κρασί από αχαϊκές ποικιλίες: Μαυροδάφνη, Ροδίτη, Σιδερίτη.

Πατρέως 87, Πάτρα, Τ/ 26160-08.921

 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών