ΕΞΟΔΟΣ

Στο Orano στη Σαντορίνη για φαγητό κι όσο γαλάζιο χωράει το μάτι

Κάτω από τον ουρανό, που του έδωσε το όνομά του, πλάι στην πισίνα, απέναντι από τη θάλασσα, το εστιατόριο του Desiterra έχει προτάσεις για όλες τις ώρες.

10.08.2022| Updated: 11.08.2022
Στο Orano στη Σαντορίνη για φαγητό κι όσο γαλάζιο χωράει το μάτι

Είναι η πρώτη χρονιά που το εστιατόριο του Desiterra Luxury Suites & Villas, που βρίσκεται λίγο έξω από τα Φηρά, μπορούν να το χαρούν και όσοι δεν διαμένουν στις ευρύχωρες πετρόχτιστες βιοκλιματικές βίλες του, που είναι διακοσμημένες με αντίγραφα θηραϊκών τοιχογραφιών που σε ταξιδεύουν στο προϊστορικό Αιγαίο και έργα του ντόπιου ζωγράφου Μιχάλη Καραμολέγκου. Και μαζί του, να χαρούν την ηρεμία και διακριτική πολυτέλεια που χαρακτηρίζει το 5άστερο ξενοδοχείο στον Έξω Γιαλό. Πλέον είναι αρκετοί εκείνοι που συνδυάζουν το φαγητό στο Οrano με μια βουτιά στην κεντρική πισίνα −από τις μεγαλύτερες του νησιού− η οποία είναι κι εκείνη ανοικτή στους επισκέπτες, δροσερό καταφύγιο για όσους θέλουν να ξεφύγουν για λίγο από την αυγουστιάτικη πολυκοσμία στις σαντορινιές παραλίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣJackieO’ Beach Club στη ΜύκονοΤα καλοκαίρια του Πέσκια στο JackieO’ Beach Club στη Μύκονο

Άνετο, κομψό, περιποιητικό, το εστιατόριο του Desiterra έχει προτάσεις για όλες τις ώρες και τις διαθέσεις: από πρωινό και ιδέες για brunch, πολλά διαφορετικά σνακ, μεσημεριανό αλά ελληνικά, με φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και ανοιχτή σπανακόπιτα με αφρό φέτας, γεμιστές καπνιστές μελιτζάνες, σκιουφιχτά με αρνάκι και γραβιέρα… Και το δροσερό μπαρ της πισίνας, με τα σκαμπό του κυριολεκτικά μέσα στο νερό, σιγοντάρει με πολλά διαφορετικά κλασικά και signature κοκτέιλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣτη Λέσβο για πρωινό και χαμάμΣε ένα πρώην αρχοντόσπιτο, νυν ξενοδοχείο, στη Λέσβο πάμε για πρωινό και χαμάμ

Από τις επτά το απόγευμα και μετά, η κουζίνα στο Orano κινείται σε σύγχρονα μονοπάτια, με πιάτα όπως τα ραβιόλι αστακού με βούτυρο και φασκόμηλο, η σαντορινιά σαλάτα με τα άνυδρα ντοματάκια του νησιού, χλωρό τυρί, τηγανητή κάπαρη -που είναι φυτεμένη μαζί με πολλά ακόμη φυτά και μυριστικά στο μικρό μποστάνι του ξενοδοχείου- το βοδινό καρπάτσιο με μαγιονέζα τρούφας και νιφάδες παρμεζάνας, με τον σεφ Παναγιώτη Βέρδη να προτείνει για τη συνέχεια πιάτα με μπακαλιάρο, μοσχάρι, πάπια ή αρνί − χωρίς να λείπουν και τα κρέατα ωρίμανσης. Η λίστα κρασιών, ξεκινώντας από τον αμπελώνα του νησιού, κάνει μια μεγάλη βόλτα στις αμπελοοινικές ζώνες της Ελλάδας -από τη Φλώρινα μέχρι την Κρήτη-, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στις μπίρες, με ετικέτες από μικροζυθοποιίες από διάφορα μέρη της χώρας.

Desiterra Luxury Suites and Villas, Έξω Γιαλός, Σαντορίνη, T/2286-021.735

Εστιατόρια

Νησιά Αιγαίου

Σαντορίνη

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών