ΑΓΟΡΑ

Αρτοποιείο Δαρεμάς

Ένας φούρνος που ξεχωρίζει για τα ποιοτικά και νόστιμα προϊόντα του και μια καλή αφορμή να εκδράμουμε στο Μαρκόπουλο.

12.03.2011
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης

Ένας φούρνος που ξεχωρίζει για τα ποιοτικά και νόστιμα προϊόντα του και μια καλή αφορμή να εκδράμουμε στο Μαρκόπουλο.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Στα τέλη του 1800 ο προπάππους των σημερινών ιδιοκτητών ανοίγει ένα παντοπωλείο στο Μαρκόπουλο. Ο Γεώργιος και η Σοφία Δαρεμά το 1950 το μετατρέπουν σε φούρνο. Εκτοτε λειτουργεί αδιάλειπτα και παράγει προϊόντα από εξαιρετικές πρώτες ύλες. Τόσο οι κάτοικοι του Μαρκόπουλου όσο και οι περαστικοί που επισκέπτονταν την περιοχή αναγνώρισαν την ποιότητα και την τοπική ταυτότητα των προϊόντων. Σήμερα, η επιχείρηση έχει περάσει στην τέταρτη γενιά της οικογένειας και στόχος τους είναι να παραμείνει η υψηλή ποιότητα τόσων ετών και η καλή εξυπηρέτηση των πελατών.

Τι ψωνίζουμε: Δεν γίνεται να περάσεις από το Μαρκόπουλο – 20 λεπτά με την Αττική οδό – και να μη σταματήσεις στου Δαρεμά για μουστοκούλουρα. Η συνταγή είναι της γιαγιάς και τα υλικά απλά. Σταρένιο αλεύρι, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, μούστος παραγωγής τους, κανελογαρύφαλα, όλα ζυμωμένα με το χέρι, για να μην καταπονείται η ζύμη. Πάρτε αρκετά για να χαρίσετε σε φίλους και συγγενείς. Αν έχει φθινοπωριάσει, δοκιμάστε τη βελούδινη μουσταλευριά με τα ολόκληρα αμύγδαλα χωρίς ζάχαρη και βέβαια μην υποτιμήσετε καθόλου τα κρασοκούλουρα και τα κουλούρια πορτοκαλιού. Διαλέξτε ψωμί ανάμεσα σε 6-7 είδη. Δίπλα από το φούρνο θα βρείτε και την κάβα Δαρεμά απ’ όπου και μπορείτε να αγοράσετε κρασί, μιας και η οικογένεια έχει στραφεί στην βιολογική καλλιέργεια σταφυλιού.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών