ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Brigante

Ενα ταχυφαγείο με προσωπικότητα

02.01.2012| Updated: 25.06.2021
Brigante

Ενα ταχυφαγείο με προσωπικότητα στο Σύνταγμα.

Η θέση*: Πίσω από τη στάση του τραμ στο Σύνταγμα, με λίγα τραπεζάκια έξω και έναν πάγκο μέσα, για όσους κάτσουν εκεί να απολαύσουν ένα γρήγορο γεύμα.

Η ατμόσφαιρα: Ένα μικρό, καλόγουστο κατάστημα ιταλικής αισθητικής, με σχέδια στα πλακάκια του πατώματος, μαρμάρινους πάγκους, ανάγλυφο πλακάκι στον τοίχο και φωτιστικά αισθητικής του 1920.

Το φαγητό: Το Brigante άνοιξε το 2010 και η διαφορά του με άλλα ομοειδή καταστήματα δεν είναι μόνο αισθητική. Έχει μια ποιοτική προσέγγιση στο γρήγορο φαγητό, που στηρίζεται στα καλά υλικά και στους ευφάνταστους συνδυασμούς, τους οποίους επιμελείται ο σεφ Κωστής Γαρυφάλλου που είναι και συνιδιοκτήτης. Μπροστά στην βιτρίνα με τα σάντουιτς θα προβληματιστείτε καταρχήν για το είδος του ψωμιού που θα διαλέξετε: πανίνι, bagel -τραγανό απέξω και αφράτο μέσα-, ιταλική στριφτή πίτα ή μικρά μαύρα ψωμάκια; Εμείς δοκιμάσαμε το πανίνι με καλό προσιούτο, προβολόνε, ντομάτα (θερμοκηπίου προφανώς), ρόκα και πέστο βασιλικού, το οποίο ήταν αρκούντως χορταστικό και πεντανόστιμο. Από την Αμερικάνικη σχολή ταχυφαγίας σταθήκαμε σε τρεις επιλογές: το bagel με σολομό, τυρί Φιλαδέλφεια, άνηθο και λεμόνι, αυτό με μοσχάρι, γκοργκοντζόλα, ντομάτα, κόλιανδρο και ρόκα και το πικάντικο σαλάμι ventricina με προβολόνε. Προσφέρονται επίσης μπριός, φοκάτσιες και φυσικά πίτσες και πίτες, από τις οποίες ξεχωρίσαμε τη μανιταρόπιτα με πατέ τρούφας και τυρί Φιλαδέλφεια. Το χειμώνα στο μενού μπαίνουν πέντε είδη φρέσκιας πάστας, που εναλλάσσονται κάθε μέρα. Επίσης, για καθεμία από τις πέντε φρεσκοφτιαγμένες και πρωτότυπες σαλάτες που σερβίρουν μπορείτε να διαλέξετε το λαχανικό που επιθυμείτε. Για παράδειγμα για την σαλάτα με κοτόπουλο, παρμεζάνα, καρότο και σος μουστάρδας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στη ρόκα, το σπανάκι ή τέσσερα είδη μαρουλιού. Τέλος, οι λάτρεις του γλυκού πρωινού θα διαλέξουν ανάμεσα σε κέικ, μάφιν ή χειροποίητα κρουασάν σε διάφορες γεύσεις.

Ο λογαριασμός: Πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Το κάπως «ανεβασμένο» κόστος σε σχέση με τα τυπικά ταχυφαγεία δικαιολογείται από το εύρος των επιλογών και από την ποιότητα των υλικών.

Η κάβα: Εδώ θα σας τραβήξει η μυρωδιά του καφέ, αλλά θα βρείτε επίσης αξιόλογη ποικιλία σε χυμούς, ανθρακούχα ποτά, κρασί και μπίρες από Ιταλία και Ελλάδα και λίγες ετικέτες αλκοόλ.

Επιπλέον πληροφορίες: Το σέρβις πάντοτε χαμογελαστό και εξυπηρετικό. Λειτουργεί Δ-Π 6.30-8.00, Σ 9.00-5.00, Κυριακή Κλειστά. 

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών