ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Chez Μichel

Φιλική ατμόσφαιρα στο κλασικό cafe-bistrot που λειτουργεί από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ.

01.03.2017| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Chez Μichel

H θέση: Στην καρδιά του Κολωνακίου.

Η ατμόσφαιρα: Cafe-bistrot από τα πλέον κλασικά, πολύ επιτυχημένο από πλευράς διακόσμησης που στηρίζεται στο ξύλο και στο δέρμα. Φιλική ατμόσφαιρα που γίνεται ακόμη πιο έντονη, καθώς είναι πάντα γεμάτο κόσμο- αισθάνεσαι ότι είναι στέκι. Δεν είναι παράξενο να πιάσεις κουβέντα με τα πλαϊνά τραπέζια.

Μού έχει συμβεί στην περιοχή να συναντήσω σνομπ σερβιτόρους. Εδώ, καμία σχέση, ο σερβιτόρος μας μάς «φρόντισε» με το παραπάνω. Ενδιαφέρθηκε για το αν κρυώνουμε, μάς πρότεινε να ανάψει την σόμπα, μάς σέρβιρε γρήγορα, σωστά και ευγενικά.

Το φαγητό: Δοκίμασα μια καρμπονάρα με φιλετίνια νοστιμότατη, ιδιαιτέρως οι τεράστιες, φαρδιές ταλιατέλλες που, μάλλον, ήταν φρέσκες. Αλλά και το κρέας ήταν καλομαγειρεμένο, δηλαδή ζουμερό και τρυφερό. Το μενού, κλασικό μενού μπιστρό, λίγο απ’ όλα, ανάμεικτα ευρωπαϊκά πιάτα με πινελιές ιταλικές και γαλλικές και ελληνικές πού και πού στις σαλάτες, στα άσπρα τυριά και στα μυρωδικά που συνοδεύουν τα πιάτα. Για όποιον δεν επιθυμεί πλήρες γεύμα μεγάλη ποικιλία από σνακς και αρκετά γλυκά.

Η κάβα: Μεγάλος κατάλογος ποτών και κρασιών ελληνικών και ξένων, ωραίος και περιποιημένος καφές.

Ο λογαριασμός: Μια μακαρονάδα και δύο καπουτσίνο μάς κόστισαν λίγο λιγότερο από 20 ευρώ. Τιμή απολύτως λογική για την περιοχή και την ποιότητα των υλικών.

Επιπλέον πληροφορίες: Καθημερινά λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών