ΕΞΟΔΟΣ

Δοκιμάσαμε το νέο delivery menu του Clumsies με την υπογραφή του Αθηναγόρα Κωστάκου

‘Ηρθε η ώρα το φαγητό στο διεθνές και πολυβραβευμένο μπαρ της Αθήνας, Nο.3 στην λίστα με τα World’s 50 best bars, να φτάσει τα υψηλά …

15.02.2021

‘Ηρθε η ώρα το φαγητό στο διεθνές και πολυβραβευμένο μπαρ της Αθήνας, Nο.3 στην λίστα με τα World’s 50 best bars, να φτάσει τα υψηλά γευστικά χαρακτηριστικά που έχουν τα ποτά του. Γι’ αυτό η ομάδα απευθύνθηκε στον ταλαντούχο chef Αθηναγόρα Κωστάκο, που έχει διεθνείς δάφνες, μια επιτυχημένη πορεία σε εστιατόρια του εξωτερικού (Meraki, Λονδίνο) και γνωρίζει πώς να καλομαθαίνει επισκέπτες από όλο τον κόσμο που φτάνουν κάθε χρόνο στο Scorpios (Μύκονος). “Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο σεφ/επαγγελματία, ήρθε στο ραντεβού μας με στοχευμένες ερωτήσεις, για να καταλάβει τι θέλουμε” λέει με θαυμασμό ο Λευτέρης Γεωργόπουλος συνιδιοκτήτης του Clumsies. Με πολύ καλή διάθεση για την συνεργασία, ο σεφ μαζί με τον συνεργάτη του ΓΙάννη Μπάμπαλη, δημιούργησαν ένα μικρό comfort μενού, μια κάρτα για πρωινό και μια για όλη μέρα, με υλικά πρώτης τάξης που προς το παρόν και μέχρι να ανοίξει πάλι η εστίαση θα παρέχονται σε takeaway αλλά και μέσω διανομής από τις πλατφόρμες Wolt και efood.

Τι σερβίρουν; Δημιουργίες σε bowl, που είναι μια καθιερωμένη παγκόσμια τάση, προσφέρονται για brunch ενώ διαθέσιμα είναι ακόμα και κάποια comfort πιάτα, όπως burger, mini tacos, baos, κάποια πιάτα που αφορούν όσους δεν τρώνε γλουτένη ή προτιμούν χορτοφαγικές επιλογές, όλα σε ευμεγέθης μερίδες και με δίκαιη τιμολόγηση. Η ελληνικότητα υπάρχει στο μενού, μεταφρασμένη πιο δημιουργικά, σε επιλογές όπως τα σουτζουκάκια ταρτάρ ή το παστίτσιο με μοσχαρίσια ουρά μπρεζέ, κοφτό μακαρονάκι και μπεσαμέλ. Αυτό είναι και ένα από τα πιάτα που ξεχώρισαν από την πρώτη κιόλας γευστική δοκιμή που πραγματοποίησε η ομάδα μήνες πριν, και αναμένεται να μπει στα ευπώλητα. Δοκιμάσαμε εκτός από το πράγματι αξιόλογο παστίτσιο, τις τραγανές φτερούγες κοτόπουλου, παναρισμένες σε corn flakes, συνοδεία μιας δροσερής σάλτσας άνηθου, αλλά και το μωσαϊκό με κακάο, ξηρό καρπό και μπισκότα μαζί με μια γλυκιά butterscotch σάλτσα, ένα από τα τρία γλυκά του μενού που υπογράφει ο ο pastry chef Σπύρος Αρτελάρης.

Στον κατάλογο υπάρχουν ακόμα τα κοκτέιλ που φέρουν την υπογραφή της ταλαντούχας ομάδας Clumsies. Συσκευασμένα σε κουτάκι ήρθαν το Athenian Spritz, με βάση το τριανταφυλλένιο βερμούτ Otto’s που έχει δημιουργήσει το Clumsy ντουέτο των Μπάκουλη- Κυρίτση και ήταν ό,τι έπρεπε για να συνοδεύσει το φαγητό, αλλά και Break Free, γλυκόξινο αφρώδες με βάση το ουίσκι, ιδιαιτέρως comfort και αυτό για να συνοδεύσει ή και να κλείσει ένα ελαφρύ γεύμα. To πλάνο είναι πως το φαγητό του Κωστάκου θα μπορεί να μπαίνει στη μέση του τραπεζιού, μόλις καθίσουμε ξανά στις καρέκλες του μπαρ, με την προοπτική να εξελιχθεί έτσι ώστε να μην χρειάζεται καν μαχαιροπήρουνο, να πρόκειται δηλαδή για ένα καθαρόαιμο bar food.

Το brunch είναι διαθέσιμο καθημερινά 11.00 ως τις 18.00, ενώ τις Κυριακές θα ενισχύεται με τρεις επιπλέον προτάσεις. Όλο το μενού καθημερινά διαθέσιμο11.00- 23.00. 

The Clumsies, Πραξιτέλους 30, Aθήνα, Τ/ 2103232682

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών