ΑΓΟΡΑ

Φούρνος Γεώργιου Αλεξανδράκη

Ένας πάγκος, ράφια γεμάτα ψωμί και μυρωδιά φρέσκου ζυμαριού. Αυτά θα βρείτε στο φουρναριό του Αλεξανδράκη με ιστορία 150 χρόνων, από τα οποία, τα τελευταία …

24.07.2017

Ένας πάγκος, ράφια γεμάτα ψωμί και μυρωδιά φρέσκου ζυμαριού. Αυτά θα βρείτε στο φουρναριό του Αλεξανδράκη με ιστορία 150 χρόνων, από τα οποία, τα τελευταία 30 η Μαρίνα Αλεξανδράκη, ο Γιώργος και πλέον και ο γιος Στέφανος ζυμώνουν και ψήνουν χρυσαφένια καρβέλια στα στενά της παλιάς πόλης. Το αλεύρι είναι από τις Μοίρες. Παράγουν το κλασικό χωριάτικο με προζύμι, ένα λευκό με μαγιά και προζύμι, σίκαλης με τέσσερα αλεύρια, ένα από δίκοκκο αλεύρι, ένα πεντανόστιμο προζυμένιο από αλεύρι χαρουπιού και ζέα. Προζυμένιο, υπέροχο είναι και το τσουρέκι τους, ενώ θα βρείτε και λίγα κουλουράκια, παξιμάδια και κρίθινους ντάκους.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών