ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Gaspar

Ένα νέο δημοφιλές all day στέκι στο Νέο Ψυχικό.

02.04.2011| Updated: 25.06.2021
Gaspar

Ένα νέο δημοφιλές all day στέκι στο Νέο Ψυχικό.

Η θέση: Η μέση λύση μεταξύ Κέντρου και Κηφισιάς. Δίπλα στον Βασιλόπουλο του Φάρου, στην εμπορική καρδιά του Νέου Ψυχικού.

Η ατμόσφαιρα: Χαρούμενη και ζωντανή καθώς το στέκι είναι ανοιχτό από το πρωί ως και αργά το βράδυ. Οι δερμάτινοι καναπέδες και τα ωραία φωτιστικά ζεσταίνουν τον χώρο. Στους τοίχους υπάρχουν βιβλιοθήκες με εκατοντάδες βιβλία με πορτοκαλί περιτύλιγμα καθώς είναι αποκλειστικώς διακοσμητικά στοιχεία.

Το φαγητό: Για προθέρμανση παραγγείλαμε tempura μπακαλιάρου με σος από τζίντζερ και πατζάρι, το οποίο είχε άνευρη γεύση για εμάς τους Έλληνες που συνηθίζουμε να τρώμε το ψάρι με εκρηκτική σκορδαλιά. Βάλαμε άριστα στη ζεστή πατατοσαλάτα με chorizo και αυγό μελάτο. Στα κυρίως μας άρεσε ο μαύρος μπακαλιάρος Αλάσκας με (εκτός εποχής) μελιτζάνα, κύμινο και πράσινο μήλο. Μισοφάγαμε τα ταλιολίνι με τα χτένια όπου αντί για το κάρι, τα επισκίαζε όλα το τζίντζερ. Για επιδόρπιο μοιραστήκαμε την τάρτα σοκολάτα με παγωτό πράσινο τσάι και μια σος με άρωμα λεμονιού, η οποία είχε ασυμφωνία χαρακτήρων ανάμεσα στα υλικά. Σύντομα, θα προστεθεί στο μενού και σούσι.

Ο λογαριασμός: Το άνωθεν γεύμα μαζί με ένα εσπρέσο και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί μας κόστισε 55 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Οι περισσότερες ετικέτες είναι ελληνικές αλλά ενδεικτικά βρίσκει κανείς κρασιά από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αργεντινή, τη Χιλή και τη Νέα Ζηλανδία.

Επιπλέον πληροφορίες: Υπάρχουν χώροι για καπνίζοντες και για μη καπνίζοντες. Σε κάθε περίπτωση κάντε κράτηση για να βρεθείτε εκεί όπου σας ταιριάζει περισσότερο. Το σέρβις ήταν πολύ ευγενικό και κατέγραψε τί μας άρεσε και τί όχι για να τα μεταφέρει στον σεφ. Οι θέσεις στάθμευσης είναι σπάνιες στην περιοχή (εξαρτάται βέβαια και από την ώρα) αλλά υπάρχει γειτονικό ιδιωτικό πάρκινγκ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών