Σίγουρα ένα άρθρο για ένα από τα πιο επιτυχημένα εστιατόρια για burger δεν περιμένει κανείς να ξεκινήσει με το βιογραφικό του ιδιοκτήτη. Μόνο έτσι όμως ίσως γίνει ξεκάθαρο πως αυτό το μπεργκεράδικο δεν είναι ένα ακόμα μπεργκεράδικο.
Ο Δημοσθένης Κουβαράκης, ο ιθύνων νους πίσω από το Juicy Grill, μεγάλωσε μέσα στο κρεοπωλείο της οικογένειάς του, στην κεντρική αγορά του Πειραιά. Αργότερα θήτευσε σε εστιατόρια της Αμερικής, όπου πήρε μπόλικη γνώση και εμπειρία πάνω στην απαιτητική βιομηχανία της εστίασης και επιστρέφοντας έκανε διάφορες δουλειές μέχρι που άνοιξε το Juicy Grill στον Χολαργό το 2011. Το αρχικά μικρό αυτό κατάστημα είχε μεγάλη απήχηση. Τα εικοσι καθίσματα γέμιζαν στα πρώτα λεπτά κάθε βάρδιας. Όλοι μιλούσαν για το ζουμερό μπιφτέκι, τις υπέροχες πατάτες και τη χαλαρή ατμόσφαιρα του casual εστιατορίου.
Πέρασαν οκτώ χρόνια μέχρι να ανοίξει ένα περίπου τρεις φορές μεγαλύτερο σε μέγεθος κατάστημα, επίσης στον Χολαργό, το 2019. «Ήταν μια εκκρεμότητα που έπρεπε να τακτοποιήσω, το χρωστούσα στους πελάτες μου για την αναμονή ή για όσες φορές δεν είχαμε καταφέρει να τους εξυπηρετήσουμε όλους λόγω περιορισμένου χώρου», μας εξηγεί. Το πρώτο franchise στον Λίβανο δεν άργησε να έρθει, ενώ εδώ και σχεδόν έναν χρόνο λειτουργεί το κατάστημα Juicy Grill κάτω από την Κλαυθμώνος, στο οποίο ο Κουβαράκης συνεταιρίζεται με τον Λευτέρη Γεωργόπουλο (Clumsies, Odori, Theory bar κ.ά.). Χάρη στη δύναμη που έχει αποκτήσει το brand, αλλά και λόγω θέσης – η πλατεία γεμίζει με κόσμο τα βράδια και όλη μέρα τα Σαββατοκύριακα-, σχηματίζονται ουρές έξω από το κατάστημα. Το νέο Juicy Grill έχει μεγάλη σάλα, πιο εστιατορική, έχει πολλά τραπεζάκια μέσα αλλά και έξω, διαθέτει μπόλικο προσωπικό (σέρβις, μάγειρες και βοηθούς κουζίνας) και σερβίρει περισσότερα από 20 μπέργκερ που φτιάχνονται εδώ από το μηδέν. Φρέσκος μοσχαρίσιος κιμάς γίνεται μπιφτέκι, πάντα ψημένο medium, ώστε να είναι ζουμερό. Στις συνταγές χρησιμοποιούνται φρέσκα λαχανικά, οι σάλτσες είναι χειροποίητες -πάνω από δεκαπέντε διαφορετικές-, οι μαρινάδες φτιάχνονται επίσης εντός. Όσοι τρώνε πρώτη φορά, ενθουσιάζονται με το ψωμάκι brioche. Όσοι τρώνε από παλιά, βάζουν το Juicy στην πρώτη θέση των προτιμήσεών τους, ίσως εξαιτίας αυτού του ψωμιού αλλά και του μπιφτεκιού. Οι πατάτες είναι κι αυτές φρέσκες, κομμένες στο χέρι. Εδώ βάζουμε έναν αστερίσκο, λίγη τροφή για σκέψη σε σχέση με την σπατάλη, καθώς οι πατάτες σε κάθε μερίδα είναι πολλές, μάλλον πάρα πολλές και σίγουρα αρκετές από αυτές σε κάθε μερίδα δεν καταφέρνουν να φαγωθούν.
Όλα ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας, γι’αυτό και παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο από τον συνηθισμένο μέχρι το φαγητό να φτάσει στο τραπέζι. Αυτό δεν σημαίνει πως καθυστερούν. Η παρασκευή και ο χρόνος προετοιμασίας είναι κι αυτός μετρημένος, τόσο που αν για οποιοδήποτε λόγο αργήσουν περισσότερο να σας φέρουν την παραγγελία, η πολιτική του μαγαζιού είναι να μην σας χρεώσουν.
Οι μερίδες είναι πολύ χορταστικές, παραγγείλτε με σύνεση. Η άλλη συμβουλή είναι να πάρετε λίγο χρόνο να διαβάσετε καλά το μενού. Αν χρειάζεστε shortcuts, σας υπογράφω πως το Ari Gold με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, σοταρισμένα μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια, κατσικίσιο τυρί και rosemary aioli μαγιονέζα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα των πελατών. Στη λίστα με τα best sellers θα βάλω και το Sweet Gordita με 250 γρ. μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τυρί raclette, διπλό μπέικον, αβοκάντο, αυγό τηγανητό, τσιπς γλυκοπατάτας και sweet chilli mayo. Ή το πικάντικο Donald Pank με μπιφτέκι, panko μανιτάρι portobello, τυρί monterey jack, διπλό μπέικον, chipotle aioli mayo. Η λίστα δεν έχει τελειωμό. Πληθωρικά και ασυνήθιστα είναι και τα ορεκτικά, όπως οι κροκέτες mac’ n’ cheese. Αν παίξετε σωστά με την παραγγελία, θα χωρέσει και γλυκό -αλλά το πιθανότερο είναι πως όχι.
«Ξέρω πως το φαγητό μου δεν είναι junk», έλεγε λίγο πριν το άνοιγμα του δεύτερου Juicy Grill ο Δημοσθένης. Το ξέρουμε κι εμείς.
Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Αθήνα, T/21032.29.027
Λεωφ. Περικλέους 37, Χολαργός, T/210-65.32.707