ΕΞΟΔΟΣ

Καφέ Μουσείου Ακρόπολης

Με παραδοσιακό ελληνικό πρωινό αλλά και ένα «ψαγμένο» μενού απολαμβάνουμε ελληνική κουζίνα με θέα τον Παρθενώνα.

14.05.2013
Φωτογραφία: Κατερίνα Καμπίτη

Με παραδοσιακό ελληνικό πρωινό αλλά και ένα «ψαγμένο» μενού απολαμβάνουμε ελληνική κουζίνα με θέα τον Παρθενώνα.

Η θέση: Στον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου, στο πιο ωραίο μπαλκόνι της Αθήνας, με θέα την Ακρόπολη.

Η ατμόσφαιρα: Στα γύρω τραπέζια κάθονται κυρίως τουρίστες, επισκέπτες του Μουσείου. Στο χώρο υπάρχει μια διακριτική βαβούρα, απέναντι ο Παρθενώνας και ένας απέραντος ουρανός.

Το φαγητό: Ο καθημερινός κατάλογος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σούπα ημέρας, σαλάτες εποχής (σαλάτα με ντομάτα, αγγουράκι, πιπεριά, βασιλικό, κάππαρη και ελιές, πολύχρωμη με τραγανό ελληνικό προσούτο, αρωματικό παξιμάδι, βαλσάμικο και μυρωδικά), πατατοσαλάτα με καπνιστή πέστροφα Λούρου και μοσχολέμονο, φρέσκο αυγοτάραχο Αιτωλικού, φέτα ψητή σε φύλλο κρούστας με μαύρο σουσάμι και μέλι ελάτης , σπιτικά ζυμαρικά, παραδοσιακό φουρνιστό γύρο με φρέσκα τοματίνια, κρεμμύδι, τζατζίκι και πιτούλες, χταποδάκι με φάβα Σαντορίνης και αστεροειδή γλυκάνισο, μπιφτέκια σχάρας με φρέσκες τηγανητές πατάτες. Τα βράδια της Παρασκευής το μενού είναι πιο ψαγμένο, πάντα όμως με επίκεντρο ελληνικές γεύσεις: ριζότο με φρέσκια τσουκνίδα και άρωμα τρούφας, μοσχαρίσιο συκώτι στη σχάρα με σάλτσα από σύκα, φιλέτο μόσχου στη σχάρα με λαχανικά εποχής, φρέσκια σουπιά στη σχάρα με dry martini και σταμναγκάθι, φαγκρί φιλέτο με αγκιναράκια Τήνου, μαραθόριζα και αφρό αυγολέμονου.

Ο λογαριασμός: Περίπου 20 ευρώ το άτομο για ένα γεύμα.

Η κάβα: Υπάρχουν 10 ετικέτες λευκού κρασιού, 8 κόκκινα και δύο επιλογές σε ποτήρι.

Επιπλέον πληροφορίες: Το εστιατόριο και το καφέ λειτουργούν απο 2/4 εως 1/10 καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και την Παρασκευή το ωράριο παρατείνεται έως τις 12 τα μεσάνυχτα, διαφοροποιείται ο χώρος και αλλάζει και το μενού. Απο 2/10 εως 1/4 καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, την Παρασκευή το ωράριο παρατείνεται έως τις 12 τα μεσάνυχτα, και το Σαββατοκύριακο τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Τηλεφωνικές κρατήσεις πραγματοποιούνται μόνο την Παρασκευή. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε εισιτήριο για να ανεβείτε στο εστιατόριο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών