ΜΑΓΑΖΙΑ

Λεβόν Τσερτσιάν

Εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, αρμένικες λιχουδιές και χειροποίητες νοστιμιές για το τραπέζι σας.

24.03.2011| Updated: 31.05.2022
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Λεβόν Τσερτσιάν

Εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, αρμένικες λιχουδιές και χειροποίητες νοστιμιές για το τραπέζι σας.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Πλούσιες αρμένικες γεύσεις και μυρωδιές σε μια οικογενειακή επιχείρηση που μετράει χρόνια πολλά στον Πειραιά και έχει γίνει πόλος έλξης για τους γκουρμέ Πειραιώτες, παρά το ότι δεν βρίσκεται στην κεντρική αγορά.

Τι ψωνίζουμε: Εδώ θα βρείτε κατεψυγμένα πιτάκια λεχματζούν και «μαντί», χειροποίητα ζυμαρικά με μοσχαρίσιο κρέας, που γίνονται με λίγο νερό στο φούρνο και συνοδεύονται θαυμάσια με γιαούρτι και πάπρικα. Διατίθεται επίσης αξιόλογη ποικιλία τυριών και αλλαντικών, ελληνικών και αλλοδαπών, καθώς και μια επιλογή από καλά ιταλιάνικα ζυμαρικά και ελληνικά όσπρια. Στα ατού του καταστήματος οι χειροποίητες σαλάτες, αλείμματα και ντιπ: δοκιμάστε ταμπουλέ, καρυδοσαλάτα, πολίτικη μελιτζανοσαλάτα με ωραία κρεμώδη υφή και ταραμοσαλάτα. Αν βρεθείτε στο κατάστημα κοντά στα Χριστούγεννα, μην τυχόν και δεν πάρετε τα χειροποίητα ιτσλί, μελομακάρονα γεμιστά με ξηρούς καρπούς.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Ντελικατέσεν

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Πειραιάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών