ΕΞΟΔΟΣ

Mama Roux

Έθνικ γεύσεις με ιδιαίτερη έμφαση στον αμερικανικό Νότο στην οδό Αιόλου.

05.12.2011

Έθνικ γεύσεις με ιδιαίτερη έμφαση στον αμερικανικό Νότο στην οδό Αιόλου.

Η θέση: Το κατάλληλο εστιατόριο στην κατάλληλη θέση, την ολοζώντανη πλατεία Αγίας Ειρήνης, λίγα μέτρα από το σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι.

Η ατμόσφαιρα: Χαλαρό, φιλικό και κουλ, όμορφο και με κουζίνα για κανονικούς ανθρώπους. Καθίσαμε στο στρογγυλό τραπέζι στο βάθος (επιτέλους, ροτόντες για την παρέα!), παραγγείλαμε από ένα ποτήρι κρασί και μελετήσαμε τον κατάλογο τυπωμένο στο σουπλά. Παρατηρώντας τη μεγάλη τζαμαρία, το μωσαϊκό στο πάτωμα και τη μεγάλη σκάλα που οδηγεί σε ένα ευρύχωρο υπόγειο, προσπαθούσα να θυμηθώ τι φιλοξενούσε παλαιότερα αυτός εδώ ο χώρος, αλλά μάταια· δεν τα κατάφερα…

Το φαγητό: Παραγγείλαμε τη σαλάτα Mama Roux, με πράσινα φασολάκια, λόλα, μπέικον, βραστές πατάτες, αυγά και μια ελαφριά βινεγκρέτ μουστάρδας. Ακούγεται πιο βαριά απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα για αρχή του γεύματος. Η επιρροή από την κουζίνα του αμερικανικού Νότου είναι σαφής, οπότε διαλέξαμε και τα τάκος με το μικρό χωριάτικο λουκάνικο, τις ψημένες κόκκινες πιπεριές και τα κομματάκια φέτας, αλλά και την quesedilla με γκούντα και αβοκάντο σε μαλακή τορτίγια από σιτάρι. Και τα δύο πιάτα συνοδεύονται από την περίφημη salsa fresca, φυσικά σπιτική, από κρεμμύδι, ντομάτα, κόλιανδρο, λάιμ και τσίλι, η οποία προσθέτει φρεσκάδα και «σβήνει» την κάψα. Το κλασικό αμερικανικό μπέργκερ είναι ίσως το πιο «αληθινό» που έχω δοκιμάσει στην Αθήνα, με το μπιφτέκι «τροφαντό», ζουμερό και νόστιμο. Συνοδεύεται από φρέσκες τηγανητές πατάτες και σαλάτα. Τις εντυπώσεις, πάντως, έκλεψε το σουβλάκι ταντούρι από μαριναρισμένο σε ινδικά μπαχαρικά κοτόπουλο, σερβιρισμένο με raita (γιαούρτι, αγγούρι, λάιμ, δυόσμο), καυτερή αραβική πίτα και ινδικό ρύζι. Η μπουκιά με όλα τα συστατικά του πιάτου είναι λόγος να χαμογελάσεις.

Ο λογαριασμός: Με 15 έως 25 ευρώ το άτομο μένεις πολύ ευχαριστημένος από το γεύμα ή το δείπνο.

Η κάβα: Περίπου 20 ετικέτες κρασιού, όμως αφού το μαγαζί λειτουργεί και ως καφέ-μπαρ, μπορείς να πιείς ό,τι επιθυμήσει η ψυχή σου.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τις 9.30 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, η κουζίνα όμως ανοίγει στις 12.30 π.μ. και κλείνει 00.30. (9.30 π.μ.-12.30 μ.μ. σερβίρει πρωινό). Κάθε Κυριακή λειτουργεί από τις 12.30 μ.μ. μέχρι τις 18.00 μ.μ και δεν σερβίρει φαγητό παρά brunch, με πάρα πολλές λιχουδιές. Τη Δευτέρα είναι ανοιχτά 12.30 μ.μ. με 18.30 μ.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών