ΕΞΟΔΟΣ

Ο Σήφης Μανουσέλης έχει ένα γαστροκουτούκι στα σκαριά

Ο σεφ, που είχαμε καιρό να δούμε στην Αθήνα, ετοιμάζει ένα φιλικό, γευστικά ανήσυχο χώρο με δημιουργικούς μεζέδες και κρασί.  

03.02.2022| Updated: 08.02.2022
Ο Σήφης Μανουσέλης έχει ένα γαστροκουτούκι στα σκαριά, εστιατόριο, Αθήνα, Ιλίσσια

Τον Σήφη Μανουσέλη τα τελευταία χρόνια τον βρίσκαμε κάπου ανάμεσα στη Σαντορίνη, στο εστιατόριο Black Rock, και στο Κουφονήσι, όπου έστησε πριν από δύο καλοκαίρια το δικό του Λaska. Είχε την πυξίδα του στραμμένη στα νησιά. Το επόμενο του βήμα, όμως, αποφάσισε να το κάνει επί αθηναϊκού εδάφους. Μαζί με τον επί χρόνια συνεργάτη του Μπάμπη Καζάνα και τον Βάιο Κορομηλά ετοιμάζει ένα σύγχρονο γαστροκουτούκι στην κάθετη στη Μιχαλακοπούλου οδό Σεβαστείας, δυο στενά από την πλατεία Βραζιλίας, σε ένα σημείο της πόλης που τον τελευταίο καιρό εμπλουτίζεται με διαφόρων τύπων γευστικές προτάσεις. Η ταμπέλα θα γράφει «Tsiftis Gastrokutuki +». Ιντερνάσιοναλ ο τσίφτης. Νέας κοπής. Νέας γραφής.

Ο Σήφης Μανουσέλης έχει ένα γαστροκουτούκι στα σκαριά, εστιατόριο, Αθήνα, Ιλίσσια

Πέρα από την πλάκα, ο ομολογουμένως λίγο περίεργος στο μάτι μεταγραμματισμός του ονόματος έχει κατά κάποιο τρόπο να κάνει και με το πνεύμα του νέου χώρου, στα τραπέζια του οποίου, μέσα κι έξω στον πεζόδρομο, θα κυκλοφορούν σε λίγο καιρό διάφορα μεσαίου μεγέθους πιατάκια στη λογική του έντεχνου, του δημιουργικού μεζέ. Μιλώντας για μια καψαλισμένη λακέρδα με άγρια χόρτα στα κάρβουνα με ελαιόλαδο, γιούζου, χαμομήλι και πιπέρι Σετσουάν, για ταρτάρ «σουτζουκάκι» με κέτσαπ από τομάτες σε ζύμωση και τσιπς πατάτας, για ψητές καραβίδες με αρωματική σος από τα κεφάλια τους, πιπεριές χαλαπένιο, πιπέρι Σάνσο και φρέσκα φύλλα σίσο, ο σεφ μού δίνει μια ιδέα για τις συντεταγμένες της κουζίνας, που με ελληνική αφετηρία και χαρακτηριστικές αναφορές στο κλασικό συνταγολόγιο και κάποιες μικρές έξωθεν, ασιατικές κι όχι μόνο προσθήκες, θα κινείται στο ταμπλό της μοιρασιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουκάκι: 13 νόστιμα στέκια γύρω από τη ΔράκουΚουκάκι: 13 νόστιμα στέκια γύρω από τη Δράκου

Ο Σήφης Μανουσέλης έχει ένα γαστροκουτούκι στα σκαριά, εστιατόριο, Αθήνα, Ιλίσσια

Το «τσίφτικο» σενάριο θα συμπληρώνουν κάποια δικά τους τυριά και αλλαντικά, όπως ένα φρέσκο τυρί από βουβαλίσιο γάλα ή ένα σουτζούκι μπακαλιάρου και ψάρια ημέρας μαγειρεμένα (ή όχι) με διαφορετικούς τρόπους, από ωμά μέχρι στιφάδο. Τα κρασιά που έχει επιλέξει ο Φώτης Κωτσάκης θα συνυπάρχουν με κοκτέιλ με ελληνικά υλικά και χαρακτήρα. Το φαγητό, το ποτό και ο χώρος, που θα συνδυάζει την πέτρα του κτιρίου με τσιμέντο, ξύλο και μέταλλο ‒ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Μπουράκης παίζει αρκετά με το στοιχείο της σκουριάς‒ στόχος είναι να δέσουν ένα χώρο χαλαρό, φιλικό, συντονισμένο με την εποχή. Μια που τα τελευταία κομμάτια του παζλ αναμένεται να μπουν γύρω στις 15 με 20 Μαρτίου, δεν θα αργήσουμε όλα αυτά να τα δούμε από κοντά.

Tsiftis Gastrokutuki+

Μιχαλακοπούλου και Σεβαστείας, Αθήνα

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Εστιατόρια

Αθήνα

Ιλίσια

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών