ΕΞΟΔΟΣ

Patpong: Ταϊλανδέζικη κουζίνα για τη μέση του τραπεζιού

Ακόμα ένα εστιατόριο που σερβίρει ταϊλανδέζικη κουζίνα. Πιάτα για μοιρασιά, δρομίσια και χαλαρά, αλλά με τιμές Κολωνακιώτικες.

26.02.2019

Ακόμα ένα εστιατόριο που σερβίρει ταϊλανδέζικη κουζίνα. Πιάτα για μοιρασιά, δρομίσια και χαλαρά, αλλά με τιμές Κολωνακιώτικες

Η θέση: Στο Κολωνάκι, εκεί που μέχρι πρόσφατα βρίσκαμε το εστιατόριο Nikkei.

Η ατμόσφαιρα: Ένα νέο εστιατόριο, με δημιουργική ματιά στη διακόσμηση, με μερικά ψηλά τραπέζια και μπάρα για χαλαρό τσιμπολόγημα, με ανοιχτή κουζίνα και ανοιχτόκαρδες νοστιμιές από την Ταϊλάνδη.

Το φαγητό: Το σέρβις είναι υποδειγματικό, και του αξίζουν τα εύσημα. Εξυπηρετικοί, σβέλτοι, αποτελεσματικοί, με γνώσεις και ανθρώπινη ευγένεια οι περιποιητές μας. Την κουζίνα φέρνει βόλτα ο σεφ Σήφης Μανουσέλης. Η λογική του μενού είναι πιάτα για μοιρασιά, χωρίς περίτεχνα στησίματα, όμως με τιμές που ταιριάζουν στο Κολωνάκι, αλλά όχι στο ύφος του μαγαζιού. Οικιακή νοστιμιά στα περισσότερα πιάτα, από την υπέροχα πικάντικη σαλάτα Yum Mamuang με μάνγκο και μαριναρισμένο μοσχάρι, τα πολύ καλά pork belly buns, το κουνέλι massaman curry με κάσιους, πατάτα και γάλα καρύδας, και το κλασικό και καλοφτιαγμένο pad thai. Εύκολες γεύσεις που γαργαλάνε τον ουρανίσκο άλλοτε με τα δυνατά αρώματα και άλλοτε με την αψάδα τους. Σχετικά αδύναμα γευστικά και άτονα ήταν τα satay skewers με κοτόπουλο, σάλτσα φιστικιού και γάλα καρύδας και τα thai balls με ψάρι και χοιρινό.

Ο λογαριασμός: 30-40 €/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Ικανοποιητική η λίστα κρασιών, αν και θα μπορούσε να έχει και πιο εναλλακτικές επιλογές με περισσότερο ενδιαφέρον. Καλοφτιαγμένα τα κοκτέιλ και ταιριαστά με τα πιάτα.

Επιπλέον πληροφορίες: Kαθημερινά 19:00-01:00, Κυριακή κλειστά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών