ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Pink Flamingo: Πόσα dim sums χωράνε σε 14 τ.μ.;

Ασιατικό street food σε χαμηλές τιμές, ιδανικές για ένα σνακ εύγευστο και εξωτικό ενώ βολτάρετε στο κέντρο της πόλης.

12.07.2017| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός
Pink Flamingo: Πόσα dim sums χωράνε σε 14 τ.μ.;

Ασιατικό street food σε χαμηλές τιμές, ιδανικές για ένα σνακ εύγευστο και εξωτικό ενώ βολτάρετε στο κέντρο της πόλης.

Η θέση: Στον «δρόμο του μεταξιού» στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα στο Nolan και το Sushimou, αποφάσισε να στεγάσει ένα ακόμα απωθημένο του ο Βασίλης Καλλίδης: το πρώτο ασιατικό street food της πόλης αποκλειστικά για dim sums και bao buns. Εύκολη πρόσβαση με το μετρό και τα λεωφορεία που σταματάνε στην πλατεία Συντάγματος. Το πάρκινγκ σχεδόν αδύνατο στην περιοχή, μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο επί πληρωμή σε πάρκινγκ στην οδό Φιλελλήνων.

Η ατμόσφαιρα: Το μικροσκοπικό μαγαζί χωράει ίσα ίσα δύο μάγειρες και έναν άνθρωπο στο ταμείο. Ο επάνω όροφος προσθέτει άλλα 14 τ.μ., ενώ και έξω έχουν στηθεί πάγκοι και τραπεζάκια. Πολλοί τουρίστες, εργαζόμενοι από διπλανά κτιρία και κόσμος που βγήκε για ψώνια.

Το φαγητό: Το μενού δεν είναι μεγάλο. Τρία είδη dim sum (μικρά κομμάτια ζύμης με διάφορες γεμίσεις): με κοτόπουλο και γαρίδα, με χοιρινό και τζίντζερ, και χορτοφαγικό με γλυκοπατάτα, φακές, αρακά και sweet chilli με φυστικοβούτυρο. Κάθε μέρα προσφέρεται και ένα ψωμάκι ατμού bao bun, συνήθως με χοιρινό ή χορτοφαγικό. Σε κάθε μερίδα υπάρχουν 5 dim sums, ενώ και το bao bun είναι χορταστικό. Όλες οι ζύμες και τα ψωμάκια φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριο του σεφ με ελληνικές πρώτες ύλες. Τον κατάλογο συμπληρώνει το παγωτό βανίλια σε ξυλάκι.

Ο λογαριασμός: dim sum 5,80-6,50 €, bao bun 4,50 €

Η κάβα: Μπίρες, αναψυκτικά, λεμονάδα με γκρέιπφρουτ και παγωμένο τσάι με λέμονγκρας και τζίντζερ.

Επιπλέον πληροφορίες: Κάθε μέρα ανοιχτά 12.00-00.00, Παρασκευή-Σάββατο 13.00-01.00

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών