Στην άλλη μεριά της πόλης, δυτικά του Κολοσσαίου, στη βόλτα ανάμεσα στη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε και την Πιάτσα Βιτόριο Εμανουέλε, βρίσκεται μία από τις πιο διάσημες παστιτσερίες της πόλης, το αιωνόβιο Regoli, που λειτουργεί από το 1916.
Στηθήκαμε σε μια τεράστια ουρά από υπομονετικούς Ρωμαίους, που μας έπεισαν ότι αξίζει η αναμονή για πάνω από μισή ώρα μέχρι να εξυπηρετηθούμε.
Τα γλυκά σερβίρονται σε φλατ δισκάκια μέσα σε μπλε χαρτί περιτυλίγματος με το λογότυπο της παστιτσερίας, δεμένο με λευκή κορδέλα. Πιθανόν αυτά να ήταν τα πιο ωραία μαριτότσι κον πάνα (ημίγλυκα ψωμάκια με σαντιγί) που δοκιμάσαμε στη Ρώμη, με γεύση συννεφένια και συνταγή 100 χρόνων.
Η οικογένεια Regoli φτιάχνει επίσης καταπληκτική κροστάτα με ζύμη αμυγδάλου και μαρμελάδα βερίκοκο και βύσσινο, μια απίθανη τάρτα με μικροσκοπικά fragolini και κρέμα, τραγανά aragosta con panna e zabaion, zeppole fritte σε διάφορες γεύσεις κ.ά.
Από νωρίς το πρωί συναντάς κόσμο να περιμένει έξω από το ζαχαροπλαστείο. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα βγάζουν συνέχεια φρέσκα γλυκά, για να ικανοποιήσουν τους δεκάδες πελάτες που καταφτάνουν από κάθε σημείο της Ρώμης.