ΑΓΟΡΑ

Regoli: το ιστορικό ζαχαροπλαστείο της Ρώμης φτιάχνει γλυκά έναν αιώνα

Το Regoli είναι ένα ιστορικό ζαχαροπλαστείο στη ζώνη μεταξύ βόρειας και νότιας Ρώμης. Μη σας αποθαρρύνει η αναμονή. Δεν μετράει τυχαία έναν αιώνα λειτουργίας.

25.08.2022| Updated: 01.03.2024
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Αντωνιάδης
Regoli, στην ουρά για μαριτότσι και κροστάτες

Στην άλλη μεριά της πόλης, δυτικά του Κολοσσαίου, στη βόλτα ανάμεσα στη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε και την Πιάτσα Βιτόριο Εμανουέλε, βρίσκεται μία από τις πιο διάσημες παστιτσερίες της πόλης, το αιωνόβιο Regoli, που λειτουργεί από το 1916.

Regoli, στην ουρά για μαριτότσι και κροστάτες

 

Στηθήκαμε σε μια τεράστια ουρά από υπομονετικούς Ρωμαίους, που μας έπεισαν ότι αξίζει η αναμονή για πάνω από μισή ώρα μέχρι να εξυπηρετηθούμε.

Regoli, στην ουρά για μαριτότσι και κροστάτες

Τα γλυκά σερβίρονται σε φλατ δισκάκια μέσα σε μπλε χαρτί περιτυλίγματος με το λογότυπο της παστιτσερίας, δεμένο με λευκή κορδέλα. Πιθανόν αυτά να ήταν τα πιο ωραία μαριτότσι κον πάνα (ημίγλυκα ψωμάκια με σαντιγί) που δοκιμάσαμε στη Ρώμη, με γεύση συννεφένια και συνταγή 100 χρόνων.

Η οικογένεια Regoli φτιάχνει επίσης καταπληκτική κροστάτα με ζύμη αμυγδάλου και μαρμελάδα βερίκοκο και βύσσινο, μια απίθανη τάρτα με μικροσκοπικά fragolini και κρέμα, τραγανά aragosta con panna e zabaion, zeppole fritte σε διάφορες γεύσεις κ.ά.

Regoli, στην ουρά για μαριτότσι και κροστάτες

Από νωρίς το πρωί συναντάς κόσμο να περιμένει έξω από το ζαχαροπλαστείο. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα βγάζουν συνέχεια φρέσκα γλυκά, για να ικανοποιήσουν τους δεκάδες πελάτες που καταφτάνουν από κάθε σημείο της Ρώμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟι καριόκες του ΠαπαπαρασκευάΟι καριόκες του Παπαπαρασκευά

Regoli

Via dello Statuto, 60

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 194.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών