ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σερσέ Λα Φαμ

Ένα νοσταλγικό καφενείο που φέρνει την παλιά Αθήνα στην πιάτσα της Μητροπόλεως.

31.07.2017| Updated: 16.02.2024
Σερσέ Λα Φαμ

Ένα νοσταλγικό καφενείο που φέρνει την παλιά Αθήνα στην πιάτσα της Μητροπόλεως.

Η θέση: Γωνία Μητροπόλεως και Πετράκη, σχεδόν απέναντι από την Μητρόπολη.

Η ατμόσφαιρα: Οι επιχειρηματίες επενδύουν όλο και συχνότερα πλέον στην παλιά καλή Αθήνα, αυτή των αστών, των κυρίων με τα καπέλα και των ανδρών με τις ποσέτ, την Αθήνα του Αττίκ. Λίγο η νέα όψη της Μητρόπολης και η περιποιημένη πλατεία, λίγο η κίνηση στην οδό Πετράκη και Φωκίωνος στα πέριξ της Μητροπόλεως, έχουν φτιάξει μια νέα μικρή πιάτσα. Το Σερσέ Λα Φαμ είναι ένα all day bistro, που δημιουργήθηκε με την φινέτσα του παλιού, σικάτου αστικού καφενείου. Την προσοχή σας θα τραβήξουν η πράσινη ταπετσαρία με τις φυλλωσιές, οι πολυέλαιοι, το πράσινο μάρμαρο Τήνου, οι περιποιημένοι σερβιτόροι, την ώρα που από τα ηχεία ακούγεται το «Aς ερχόσουν για λίγο».

Το φαγητό: Το πρωί μπορείτε να καθίσετε για ελληνικό καφέ στη χόβολη συνοδεία του εξαιρετικού συριανού λουκουμιού της Συκούτρη, όμως υπάρχει και πρωινό, αλλά κι ένα αρκετά μαζεμένο μενού με μεζέδες, μικρά πιατάκια με συνταγές και προτάσεις του σεφ Ανδρέα Λαγού, από 2,5 ευρώ. Προτείνουμε τον πασπαλά, ένα σπιτικό αλλαντικό από τη Σάμο, που σερβίρεται με ξύσμα πορτοκαλιού, τα δυοσμάτα κεφτεδάκια, και τα μπουρεκάκια. Οι σαλάτες είναι όαση δροσιάς και σερβίρονται με αφράλα. Κοκ με σοκολάτα και παγωτό καϊμάκι για να γλυκαθείτε.

Η κάβα: Εχουν εμφιαλωμένα τρία πολύ καλά τσίπουρα, του Ζαχαριά, το Πύρος και του Καρδάση από τον Τύρναβο, ούζο, αλλά και κρασί, σε φιάλη ή ποτήρι.

Ο λογαριασμός: Περί τα 15€/ άτομο (ανάλογα την κατανάλωση αλκοόλ).

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά από 9.00. Τις καθημερινές η κουζίνα κλείνει 23.30 ενώ Σαβ.-Κυρ. τα μεσάνυχτα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT