ΕΞΟΔΟΣ

Το ιστορικό Clochard της Θεσσαλονίκης ανοίγει εντός του Excelsior

Επανεκκίνηση για ένα από τα πιο κλασικά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης. Μετακομίζει σε νέο χώρο, αλλά η ουσία του παραμένει ίδια: η ελληνική αστική κουζίνα.

07.09.2021
Το ιστορικό Clochard της Θεσσαλονίκης ανοίγει εντός του Excelsior

Στη νέα του στέγη, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Excelsior, θα υποδέχεται το κοινό από την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου το ιστορικό εστιατόριο Clochard της Θεσσαλονίκης.

Πάνω από σαράντα χρόνια στη γαστρονομική σκηνή της πόλης έχει συμπληρώσει το Clochard σερβίροντας σταθερά ποιοτική ελληνική, αστική κουζίνα και γευστικές προτάσεις με γαλλικές επιρροές. Ο Γιώργος Βασίλογλου, μαζί με τον γιο του Αλέξανδρο, ετοιμάζονται τώρα για την επανεκκίνηση του εστιατορίου που από την γνωστή του διεύθυνση στην Προξένου Κορομηλά μετακομίζει στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του Excelsior (Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως 23).

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Βασίλογλου, η ουσία του παλιού μενού παραμένει ακριβώς ίδια – παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με σύγχρονες τεχνικές και πολλή προσοχή στην καλή πρώτη ύλη. Αυτό σημαίνει πως οι all time classic σπεσιαλιτέ τους όπως οι λαχανοντολμάδες αυγολέμονο δεν πρόκειται να λείψουν.

Τον κατάλογο έρχονται να συμπληρώσουν μερικές φρέσκες ιδέες όπως το μπριάμ στον ξυλόφουρνο με μυζήθρα ή η αγιορείτικη σφυρίδα με σάλτσα κακαβιάς αλλά και μερικές εκλεκτές κοπές κρεάτων που θα ψήνονται σε Josper (φούρνος/γκριλ που δουλεύει με κάρβουνα).

Τον καινούργιο χώρο έχει επιμεληθεί το αρχιτεκτονικό γραφείο Makridis Associates δημιουργώντας μια κομψή σάλα με έμφαση στο ξύλο και το μάρμαρο.

Clochard

Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως 23 (ισόγειο του The Excelsior)

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Εστιατόρια

Θεσσαλονίκη

Μακεδονία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών