Στη νέα του στέγη, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Excelsior, θα υποδέχεται το κοινό από την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου το ιστορικό εστιατόριο Clochard της Θεσσαλονίκης.
Πάνω από σαράντα χρόνια στη γαστρονομική σκηνή της πόλης έχει συμπληρώσει το Clochard σερβίροντας σταθερά ποιοτική ελληνική, αστική κουζίνα και γευστικές προτάσεις με γαλλικές επιρροές. Ο Γιώργος Βασίλογλου, μαζί με τον γιο του Αλέξανδρο, ετοιμάζονται τώρα για την επανεκκίνηση του εστιατορίου που από την γνωστή του διεύθυνση στην Προξένου Κορομηλά μετακομίζει στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του Excelsior (Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως 23).
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Βασίλογλου, η ουσία του παλιού μενού παραμένει ακριβώς ίδια – παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με σύγχρονες τεχνικές και πολλή προσοχή στην καλή πρώτη ύλη. Αυτό σημαίνει πως οι all time classic σπεσιαλιτέ τους όπως οι λαχανοντολμάδες αυγολέμονο δεν πρόκειται να λείψουν.
Τον κατάλογο έρχονται να συμπληρώσουν μερικές φρέσκες ιδέες όπως το μπριάμ στον ξυλόφουρνο με μυζήθρα ή η αγιορείτικη σφυρίδα με σάλτσα κακαβιάς αλλά και μερικές εκλεκτές κοπές κρεάτων που θα ψήνονται σε Josper (φούρνος/γκριλ που δουλεύει με κάρβουνα).
Τον καινούργιο χώρο έχει επιμεληθεί το αρχιτεκτονικό γραφείο Makridis Associates δημιουργώντας μια κομψή σάλα με έμφαση στο ξύλο και το μάρμαρο.