ΜΑΓΑΖΙΑ

Το καλό προζυμένιο ψωμί και η (μεγάλη) παρέα του

Μόλις λίγων ημερών είναι το Kora Bakery κι όμως έκανε αισθητή την παρουσία του στο κέντρο της Αθήνας. Ο νέος φούρνος-βιενουαζερί με το παιχνιδιάρικο, φωτεινό λευκό και κίτρινο χρώμα του, άνοιξε με καθημερινό, ζεστό ψωμί με προζύμι αργής ωρίμανσης και προϊόντα βιενουαζερί.

23.12.2020| Updated: 15.02.2024
Το καλό προζυμένιο ψωμί και η (μεγάλη) παρέα του

Μόλις λίγων ημερών είναι το Kora Bakery κι όμως έκανε αισθητή την παρουσία του στο κέντρο της Αθήνας. Ο νέος φούρνος-βιενουαζερί με το παιχνιδιάρικο, φωτεινό λευκό και κίτρινο χρώμα του, άνοιξε με καθημερινό, ζεστό ψωμί με προζύμι αργής ωρίμανσης και προϊόντα βιενουαζερί. Η Μαρία Αλαφούζου και η Ιάνθη Μιχαλάκη έδωσαν βάρος στις διαλεγμένες μία προς μία πρώτες ύλες και στους αφοσιωμένους προμηθευτές και παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και η καθεμία προσέθεσε τις γνώσεις, το μεράκι και την αγάπη της για το πραγματικά καλό ψωμί.

Η Μαρία, αν και με σπουδές δημοσιογραφίας, ασχολήθηκε σε επιχειρήσεις αρτοποιίας όσο ζούσε στο εξωτερικό, ενώ η Ιάνθη είναι γνωστή αρτοποιός και pastry chef με θητεία σε φημισμένα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Με ενωμένες τις δυνάμεις τους, έβαλαν μπροστά το τόλμημά τους και ήρθαν να μας φέρουν διαλεχτά προϊόντα σε μια ιδιαίτερα μεγάλη γκάμα και με προσιτές τιμές για την ποιότητά τους. Πρώτα-πρώτα το ψωμί: φτιάχνεται μόνο με νερό, αλάτι και διαλεχτό αλεύρι και με το μαγικό προζύμι που αποτελείται από αμέτρητες άγριες ζύμες, κι αφήνεται να ζυμωθεί φυσικά και να ωριμάσει για τουλάχιστον 16 ώρες. Η γεύση του; Μοναδική, ενώ τα θρεπτικά του συστατικά αλλά και τα προβιοτικά και το γαλακτικό οξύ που αναπτύσσονται με τη διαδικασία αργής ωρίμανσης, το κάνουν εξαιρετικά εύπεπτο και με μεγάλη διάρκεια ζωής -παραμένει ολόφρεσκο έως και 10 ημέρες. Μην αμελήσετε να δοκιμάσετε και το προζυμένιο ψωμί με σοκολάτα! Στο Kora Bakery θα βρούμε επίσης προϊόντα βιενουαζερί όπως κρουασάν σε 3 γλυκές γεύσεις -μία από αυτές με αχλάδι- και μία αλμυρή, από σφολιάτα φτιαγμένη στο χέρι από το μηδέν, σε μια διαδικασία που διαρκεί 48 ολόκληρες ώρες και με βασικό συστατικό το γαλλικό βούτυρο για τέλεια ψίχα και λεπτή τραγανιστή κρούστα.

Ένα Gift Box γεμάτο γιορτινές εκπλήξεις
Για τα Χριστούγεννα το Kora Bakery έχει ετοιμάσει κάτι πραγματικά ξεχωριστό, το Gift Box. Ένα κουτί γεμάτο λαχταριστές εκπλήξεις και λιχουδιές, ιδανικό για δώρο σε όσους αγαπάμε αλλά στον εαυτό μας, για να απολαύσουμε τα γιορτινά πρωινά μας και τα απογευματινά σνακ. Το Gift Box με το γιορτινό του κόκκινο χρώμα κρύβει μέσα του μια λαχταριστή μαρμελάδα από γάλα για να απλώσουμε στο κέικ ή το ψωμί ή να την απολαύσουμε με το κουτάλι, croissant granola για το πρόγευμα και όχι μόνο, garden salt για να νοστιμίσουμε σαλάτες, κρεατικά και κάθε μαγειρική δημιουργία, spice sugar για ροφήματα και γλυκά,vanilla and cocoa shortbread για να συνοδέψουμε με στιλ το γάλα ή τον καφέ, κράκερ με προζύμι ως τέλειο συνοδευτικό των τυριών και pistachio and cherry nougat για τον καφέ και το τσάι. Ίσως έτσι κλείσει με τον πιο γλυκό και απολαυστικό τρόπο μια κατά τα άλλα δύσκολη χρονιά.

Το Gift Box, στην τιμή των 30 €, μπορούμε να το παραλάβουμε από το ίδιο το κατάστημα, από 22 έως 24 Δεκεμβρίου και από 28 έως 31 Δεκεμβρίου, κατόπιν παραγγελίας ή να συνεννοηθούμε τηλεφωνικά για την παράδοση στο σπίτι μας ή εκεί που θέλουμε να το δωρίσουμε.

Kora Bakery Αναγνωστοπούλου 44, Αθήνα, Τ/210-36.27.855 [email protected] www.korabakery.com

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών