Οι πιπεριές τσίλι προσδίδουν αρκετή ένταση σε αυτό το πιάτο, αλλά αν μας αρέσει ακόμα πιο καυτερό, απλώς προσθέτουμε μερικές ακόμα. Σερβίρουμε με άφθονο ρύζι γιασεμί και ένα κάρι με βάση την καρύδα, για να απαλύνουμε κάπως την ένταση του πιάτου.

25' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 33 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Χαράζουµε το εσωτερικό κάθε ροδέλας καλαµαριού, κάνοντας διαγώνιες τοµές για να σχηµατίσουµε ρόµβους, και στη συνέχεια τα κόβουµε σε τετράγωνα.
  2. Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουµε την πράσινη πιπεριά, το κρεµµύδι, τα φασολάκια, το τζίντζερ και τα τσίλι, και σοτάρουµε για 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουµε τα θαλασσινά λίγα-λίγα, πρώτα τις γαρίδες και µετά τα καλαµάρια, ενώ ανακατεύουµε µετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτουµε τη σάλτσα στρειδιού, τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη, και ανακατεύουµε για 2-3 λεπτά ή µέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώµα και να µαγειρευτούν όλα τα θαλασσινά.
  4. Προσθέτουµε τα κρεµµυδάκια και ανακατεύουµε ξανά. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται. Μεταφέρουµε σε µια πιατέλα, πασπαλίζουµε µε φύλλα βασιλικού ή κόλιανδρου και σερβίρουµε. Συνοδεύουµε µε ρύζι ή noodles.
  5. * σε µεγάλα σούπερ µάρκετ και σε µαγαζιά µε έθνικ προϊόντα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών