30'
προετοιμασία
10' τηγάνισμα
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 40'
Υλικά
Κομμάτια: 40Γαρνίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε απλές και τραγανές δίπλες με ελαιόλαδο, αρχικά ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αραβοσιτέλαιο) στο μίξερ.
- Στη συνέχεια, τα ζυμώνουμε με τον γάντζο, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Κάνουμε τη σφιχτή ζύμη μπάλα και την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες.
- Αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια εργασίας.
- Αφήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου
- Έπειτα, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ.
- Κόβουμε το φύλλο σε ακανόνιστα σχήματα.
- Βάζουμε άφθονο αραβοσιτέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι, το οποίο τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις κάψει πολύ καλά το λάδι, τηγανίζουμε τα κομμάτια ζύμης σε δόσεις.
- Βγάζουμε τις δίπλες με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
- Μετά τις μεταφέρουμε σε πιατέλα για να τις γαρνίρουμε.
- Περιχύνουμε, τις δίπλες, με όσο μέλι θέλουμε και προαιρετικά πασπαλίζουμε με καρύδια, σουσάμι και κανέλα.