
20'
προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αρνί με μαραθόριζες, αρχικά αλατίζουμε το αρνί.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί για περίπου 5 - 6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και 100 ml νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το αρνί για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε τη μαραθόριζα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και η μαραθόριζα.
- Ρίχνουμε τα φυλλαράκια του μάραθου που είχαμε κρατήσει στην άκρη, το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε το αρνί με μαραθόριζες.