30' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε μια φαρδιά κατσαρόλα σκέτη, χωρίς λάδι, σε μέτρια φωτιά και όταν κάψει ρίχνουμε τη συκωταριά και το εντεράκι (αν βάλουμε) και τα «ψήνουμε» σκέτα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Προσθέτουμε το κρασί, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το σκόρδο.
  3. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το νερό.
  4. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 1 ώρα, μέχρι η συκωταριά να μαλακώσει και το φαγητό να πιει τα περισσότερα υγρά του.
  5. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε μια δυο φορές και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών