
15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Κομμάτια: 12Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις μπάρες με σουσάμι και ξερά σύκα, πρώτα ζεσταίνουμε το μέλι με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν.
- Τα ανακατεύουμε με το σουσάμι και τα υπόλοιπα υλικά.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Το πιέζουμε με τα χέρια μας και το ανοίγουμε σε ένα ισόπαχο παραλληλόγραμμο περίπου 20x30 εκ.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να σφίξει.
- Το κόβουμε σε 12 κομμάτια και διατηρούμε στο ψυγείο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 125.