15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις μπάρες με σουσάμι και ξερά σύκα, πρώτα ζεσταίνουμε το μέλι με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν.
  2. Τα ανακατεύουμε με το σουσάμι και τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Το πιέζουμε με τα χέρια μας και το ανοίγουμε σε ένα ισόπαχο παραλληλόγραμμο περίπου 20x30 εκ.
  4. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να σφίξει.
  5. Το κόβουμε σε 12 κομμάτια και διατηρούμε στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 125.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά σύκα

Άρθρα και Συνταγές με Σουσάμι

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών