20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Μερίδες: για 1 φόρμα του κέικ, περίπου 12 μερίδες

Διαδικασία

  1. Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη με το χυμό μανταρίνι, το νερό και το ξύσμα μανταρινιού και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αρχίσει το υγρό να κοχλάζει.
  2. Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε το σκεύος στο μάτι της κουζίνας, για να διατηρηθεί το σιρόπι ζεστό.
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  4. Ρίχνουμε προσεκτικά και σταδιακά το σιρόπι μανταρίνι και συνεχίζουμε το βράσιμο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το σιμιγδάλι να πιει το σιρόπι.
  5. Αδειάζουμε σε φόρμα ή μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικές φόρμες ή ποτήρια και αφήνουμε στην άκρη, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να κρυώσει.
  6. Ξεφορμάρουμε το χαλβά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 95.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές με Σιμιγδάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών