ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒελούδινη ψαρόσουπα µε βραστόψαραΒελούδινη ψαρόσουπα µε βραστόψαρα
1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τον ζωμό

Για τη σούπα

Διαδικασία

Ζωμός

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 8 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον βασιλικό, τη ρίγανη και το μπούκοβο και σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  2. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον ζωμό, τον μαϊντανό, τα φύλλα δάφνης και 8 φλιτζάνια ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε τα κλωνάρια μαϊντανού και τις δάφνες και αποσύρουμε.

Σούπα

  1. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα όστρακα και το κρασί. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  3. Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  4. Προσθέτουμε το λαβράκι και τις γαρίδες και κλείνουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, ίσα να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες. Προσθέτουμε το βούτυρο και αλατοπίπερο (αλάτι με μέτρο) και ανακατεύουμε.
  5. Μοιράζουμε την ψαρόσουπα σε μπολ, προσθέτουμε μαϊντανό και σερβίρουμε με ψητό ψωμί.

Ένα sherry για να ανέβει το φαγητό μας σε γευστικά ουράνια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 169.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Κυδώνια / Όστρακα

Άρθρα και Συνταγές με Λαβράκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών