
1 ώρα
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για τον ζωμό
Για τη σούπα
Διαδικασία
Ζωμός
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 8 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον βασιλικό, τη ρίγανη και το μπούκοβο και σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον ζωμό, τον μαϊντανό, τα φύλλα δάφνης και 8 φλιτζάνια ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε τα κλωνάρια μαϊντανού και τις δάφνες και αποσύρουμε.
Σούπα
- Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα όστρακα και το κρασί. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
- Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Προσθέτουμε το λαβράκι και τις γαρίδες και κλείνουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, ίσα να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες. Προσθέτουμε το βούτυρο και αλατοπίπερο (αλάτι με μέτρο) και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε την ψαρόσουπα σε μπολ, προσθέτουμε μαϊντανό και σερβίρουμε με ψητό ψωμί.
Ένα sherry για να ανέβει το φαγητό μας σε γευστικά ουράνια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 169.