ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασολάδα (βίντεο)Φασολάδα (βίντεο)

(Σκεύος από την Costos & επιφάνεια πλακάκι από την Porcelanato)

10' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την κλασική, παραδοσιακή φασολάδα, ξεκινάμε στραγγίζοντας τα φασόλια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα φασόλια, τα κοτσάνια του σέλινου και 1,5 λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση, ξαφρίζοντας καλά.
  4. Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και το μπούκοβο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 1 1⁄2 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια.
  5. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τα καρότα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Τέλος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα από το σέλινο και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.
  6. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με μαύρες ελιές, καπνιστή ρέγκα και χωριάτικο ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 215.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών