ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣυκώτι τηγανιά (για μεζέ)Συκώτι τηγανιά
20' προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 26'

Υλικά

Μερίδες: 6-8 μερίδες ως ορεκτικό

Διαδικασία

  1. Για τη γρήγορη μαγειριά με αρνίσια συκωταριά και αγκιναράκια ξεκινάμε και καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα και το χνούδι και αφήνοντας τις καρδιές (αν έχουμε αγκιναράκια, κρατάμε και κάποια από τα εσωτερικά τρυφερά φύλλα).
  2. Τις περνάμε με μια λεμονόκουπα για να μη μαυρίσουν.
  3. Τις καρδιές από τις αγκινάρες θα τις κόψουμε στα τέσσερα, τα αγκιναράκια στα δύο.
  4. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και 2 κουτ. σούπας από τον χυμό λεμονιού και τοποθετούμε στη φωτιά.
  5. Μόλις κοχλάσει, ζεματίζουμε τις αγκινάρες για 2 λεπτά.
  6. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε κατά μέρος (το νερό μπορούμε να το κρατήσουμε για να ποτίσουμε τα λουλούδια μας, γιατί έχει θρεπτικές ουσίες).
  7. Πλένουμε τη συκωταριά και τα γλυκάδια, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα πασπαλίζουμε με το κορν φλάουρ.
  8. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις κάψει, τινάζουμε τη συκωταριά, να πέσει η περίσσεια κορν φλάουρ, και τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
  9. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  10. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε και τα αγκιναράκια μαζί με τα μυρωδικά.
  11. Η όλη διαδικασία θα πάρει περίπου 5-6 λεπτά, ανάλογα και με τα κομμάτια που είναι κομμένα τα συκωτάκια.
  12. Αποσύρουμε, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα, σείουμε το τηγάνι και σερβίρουμε σε πιατέλα.
  13. Συνοδεύουμε τη γρήγορη μαγειριά με αρνίσια συκωταριά και αγκιναράκια με φρυγανισμένο ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Συκώτι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών