Το καραμελωμένο χοιρινό έχει σχετικά γλυκιά γεύση και συνδυάζεται πολύ καλά με ρύζι γιασεμί ή κολλώδες ρύζι στον ατμό και με κάποια σαλάτα με έντονη γεύση, όπως σαλάτα με άγουρη παπάγια. Το καραμελωμένο χοιρινό διατηρείται για λίγες μέρες στο ψυγείο και μπορεί να μαγειρευτεί, για ένα τραπέζι, από την προηγούμενη μέρα.

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Γεµίζουµε µια βαθιά κατσαρόλα ή ένα γουόκ µε λάδι σε ύψος 5 εκ., το ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά και τηγανίζουµε τις φέτες κρεµµυδιών για 6-7 λεπτά, µέχρι να χρυσίσουν έντονα. Προσέχουµε να µη µας καούν. Τα αφαιρούµε από το γουόκ µε µια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Στραγγίζουµε το λάδι από την κατσαρόλα ή το γουόκ, αφήνοντας 2 κουταλιές της σούπας στο σκεύος. Σοτάρουµε το σκόρδο, ανακατεύο-ντας συνεχώς για 1-2 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά, προσθέτουµε το χοιρινό και σοτάρουµε για 5-6 λεπτά ακόµα. Προσθέτουµε τη σάλτσα στρειδιού, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη και το τριµµένο πιπέρι, και συνεχίζουµε το µαγείρεµα για περίπου 5-8 λεπτά ή έως ότου εξατµιστεί όλο το υγρό, σχηµατιστεί µια πηχτή σάλτσα και γίνει το κρέας.
  3. Μεταφέρουµε το χοιρινό σε µια πιατέλα και πασπαλίζουµε µε τα τραγανά κρεµµύδια.
  4. * Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών