10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
5'
αναμονή
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το κινόα με φασολάκια, κοτόπουλο και πορτοκάλι, σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κινόα με το τζίντζερ και 1+3/4 φλιτζ. τσαγιού κρύο νερό. Βάζουμε το σκεύος σε δυνατή φωτιά και, όταν αρχίσει το υγρό να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12 - 15 λεπτά, μέχρι το κινόα να πιει τα υγρά.
- Μεταφέρουμε το κινόα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε 5 λεπτά, να «σταθεί».
- Στο μεταξύ, ζεματίζουμε τα φασολάκια σε νερό που κοχλάζει, μέχρι να μαλακώσουν όσο θέλουμε (ιδανικά, 3 - 4 λεπτά). Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στο μπολ με το κινόα.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, την πιπεριά, τη ρόκα, το χυμό πορτοκαλιού και αλατοπίπερο. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με τις πίτες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 01.