ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες τηγανιτές με ούζο, πορτοκάλι και άνηθοΓαρίδες με ούζο, πορτοκάλι και άνηθο του Γιάννη Λουκάκου
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
5' αναμονή
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το κινόα με φασολάκια, κοτόπουλο και πορτοκάλι, σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κινόα με το τζίντζερ και 1+3/4 φλιτζ. τσαγιού κρύο νερό. Βάζουμε το σκεύος σε δυνατή φωτιά και, όταν αρχίσει το υγρό να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12 - 15 λεπτά, μέχρι το κινόα να πιει τα υγρά.
  2. Μεταφέρουμε το κινόα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε 5 λεπτά, να «σταθεί».
  3. Στο μεταξύ, ζεματίζουμε τα φασολάκια σε νερό που κοχλάζει, μέχρι να μαλακώσουν όσο θέλουμε (ιδανικά, 3 - 4 λεπτά). Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στο μπολ με το κινόα.
  4. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, την πιπεριά, τη ρόκα, το χυμό πορτοκαλιού και αλατοπίπερο. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με τις πίτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 01.

Άρθρα και Συνταγές με Κινόα

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών