ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοκορέτσι σε τηγανιά με ρίγανη και άνηθοΚοκορέτσι σε τηγανιά με ρίγανη και άνηθο

 

 

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το «κοκορέτσι» στο τηγάνι ξεκινάμε και σε ένα τηγάνι σοτάρουμε διαδοχικά τα υλικά του κοκορετσιού (συκωτάκια, γλυκάδια, έντερα) το καθένα με 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά.
  2. Τα συκωτάκια θέλουν περίπου 6-7 λεπτά, ενώ τα γλυκάδια και τα έντερα από 3 λεπτά περίπου.
  3. Κάθε υλικό που σοτάρουμε το βγάζουμε σε ένα μπολ και συνεχίζουμε με το επόμενο.
  4. Στο τέλος τα αναμειγνύουμε όλα μαζί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και το λεμόνι και σερβίρουμε σε πιατελίτσα.
  5. Συνοδεύουμε με πρόβειο γιαούρτι και αραβικές πίτες, ψημένες.

Μυστικά

Αν θέλουμε, μπορούμε να συνοδεύσουμε το φαγητό με μικρές άζυμες πίτες που θα ψήσουμε σε σχαροτήγανο ή στη σχάρα της ψησταριάς. Είναι πολύ απλές και δεν χρειάζονται καν συγκεκριμένη αναλογία. Φτιάχνουμε ένα απλό ζυμάρι αναμειγνύοντας κίτρινο σκληρό αλεύρι σίτου με νερό μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι που να πλάθεται. Παίρνουμε μικρές δόσεις, τις πιέζουμε να γίνουν πλακέ πιτούλες και τις ψήνουμε απευθείας πάνω στη σχάρα ή σε λαδωμένο και καυτό σχαροτήγανο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Συκώτι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών