Βασίλης Καλλίδης, σεφ και φημισμένος οικοδεσπότης, μας δείχνει πως με λίγα υλικά (τζιν, λεμόνι και φρέσκα φρούτα) μπορούμε να φτιάξουμε ένα εντυπωσιακό ποτό για να σερβιριστεί όλη η παρέα.
Τα μεγάλα τραπέζια θέλουν και μεγάλα κοκτέιλ -δηλαδή, κοκτέιλ σε κανάτα! Ο
20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: για περίπου 10 ποτάΓια το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Για το κοκτέιλ του Βασίλη Καλλίδη με τζιν, λεμόνι και δυόσμο ξεκινάμε βάζοντας σε μια μεγάλη κανάτα τη σόδα (ή το ανθρακούχο νερό), τους χυμούς λεμονιών (φρεσκοστυμμένο και συμπυκνωμένο) και το ποτό.
- Στρίβουμε στα χέρια μας το μάτσο δυόσμου και το τσαλακώνουμε, ώστε να απελευθερωθούν τα αρωματικά του έλαια, και τον βουτάμε όλο μέσα στην κανάτα με το υγρό.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ποτήρια.
- Αν θέλουμε, ρίχνουμε στην κανάτα λίγα μύρτιλα, φράουλες και φέτες γκρέιπφρουτ για να πέσουν και στα ποτήρια μας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.