Ένα από τα πιο συνηθισµένα πιάτα που θα συναντήσουµε στην Ταϊλάνδη. Ο βασιλικός διατίθεται σε δύο χρώµατα, κόκκινο και πράσινο. Έχει καυτερή και σχετικά έντονη γεύση, ενώ συχνά χρησιµοποιείται σε συνδυασµό µε τσίλι σε στιρ φράι. Σερβίρουµε µε άφθονο ρύζι.

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουµε το κοτόπουλο, το σκόρδο, τα τσίλι, τη σάλτσα ψαριού και τη σάλτσα στρειδιού σε ένα µπολ. Σκεπάζουµε µε πλαστική µεµβράνη και τα αφήνουµε να µαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  2. Γεµίζουµε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι µε λάδι σε ύψος 5 εκ. και το ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά. Όταν το λάδι φαίνεται να έχει κάψει, ρίχνουµε µέσα µερικά φύλλα βασιλικού. Αν τσιτσιρίσουν αµέσως, το λάδι είναι έτοιµο. Τηγανίζουµε τα 3/4 από τα φύλλα βασιλικού για 1 λεπτό ή µέχρι να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουµε µε µια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί. Πετάµε το υπόλοιπο λάδι.
  3. Ζεσταίνουµε 2 κουταλιές της σούπας λάδι στο ίδιο γουόκ ή στο τηγάνι σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το µισό κοτόπουλο, ανακατεύοντας συνεχώς σε δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά. Το βγάζουµε από το σκεύος και επαναλαµβάνουµε µε το υπόλοιπο κοτόπουλο. Ξαναβάζουµε όλο το κοτόπουλο στο γουόκ.
  4. Προσθέτουµε 50 ml νερό και τη ζάχαρη στο γουόκ, στη συνέχεια την πιπεριά και το κρεµµύδι, και σοτάρουµε ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά ακόµη. Προσθέτουµε ανακατεύοντας τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται. Γαρνίρουµε µε τα τραγανά φύλλα βασιλικού και σερβίρουµε. Συνοδεύουµε µε noodles ή ρύζι απλό.
  5. * σε µεγάλα σούπερ µάρκετ και σε µαγαζιά µε έθνικ προϊόντα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών