20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο με τραγανά φύλλα βασιλικού ξεκινάμε και ανακατεύουµε το κοτόπουλο, το σκόρδο, τα τσίλι, τη σάλτσα ψαριού και τη σάλτσα στρειδιού σε ένα µπολ.
- Σκεπάζουµε µε πλαστική µεµβράνη και τα αφήνουµε να µαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Γεµίζουµε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι µε λάδι σε ύψος 5 εκ. και το ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά. Όταν το λάδι φαίνεται να έχει κάψει, ρίχνουµε µέσα µερικά φύλλα βασιλικού. Αν τσιτσιρίσουν αµέσως, το λάδι είναι έτοιµο. Τηγανίζουµε τα 3/4 από τα φύλλα βασιλικού για 1 λεπτό ή µέχρι να γίνουν τραγανά.
- Τα βγάζουµε µε µια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί. Πετάµε το υπόλοιπο λάδι.
- Ζεσταίνουµε 2 κουταλιές της σούπας λάδι στο ίδιο γουόκ ή στο τηγάνι σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το µισό κοτόπουλο, ανακατεύοντας συνεχώς σε δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά.
- Το βγάζουµε από το σκεύος και επαναλαµβάνουµε µε το υπόλοιπο κοτόπουλο. Ξαναβάζουµε όλο το κοτόπουλο στο γουόκ.
- Προσθέτουµε 50 ml νερό και τη ζάχαρη στο γουόκ, στη συνέχεια την πιπεριά και το κρεµµύδι, και σοτάρουµε ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά ακόµη.
- Προσθέτουµε ανακατεύοντας τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού.
- ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
- Γαρνίρουµε µε τα τραγανά φύλλα βασιλικού και σερβίρουµε. Συνοδεύουµε το κοτόπουλο με τραγανά φύλλα βασιλικού µε noodles ή ρύζι απλό.
Μυστικά
* σε µεγάλα σούπερ µάρκετ και σε µαγαζιά µε έθνικ προϊόντα.