ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο σχάρας με πικάντικο γλάσοΚοτόπουλο σχάρας με πικάντικο γλάσοΤο κοτόπουλο «του διαβόλου» είναι ένα πιάτο που προέρχεται από την κουζίνα της Τοσκάνης. Το κοτόπουλο γίνεται «πεταλούδα» και στη συνέχεια μαρινάρεται σε ελαιόλαδο και τσίλι. Παραδοσιακά, το πουλερικό μαγειρεύεται στα κάρβουνα – με τις φλόγες να το «γλείφουν» σαν φωτιές της κόλασης.

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο «του διαβόλου», απλώνουµε τα κοτόπουλα σε ένα ρηχό σκεύος, αρκετά µεγάλο, ώστε να χωράνε και τα δύο σε µία στρώση.
  2. Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το λάδι, τον χυµό λεµονιού, το φασκόµηλο, τις πιπεριές τσίλι και αλατοπίπερο και περιχύνουµε τα κοτόπουλα.
  3. Καλύπτουµε µε µεµβράνη και τα αφήνουµε στο ψυγείο για 30 λεπτά να µαριναριστούν.
  4. Τα βγάζουµε για λίγο, τα γυρίζουµε από την άλλη πλευρά και τα αφήνουµε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.
  5. Στο µεταξύ, ρίχνουµε τα κρεµµύδια, το σκόρδο, τον µαϊντανό, το βούτυρο και αλατοπίπερο στον πολυκόφτη που διαθέτουµε και τα χτυπάµε µέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός.
  6. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  7. Σε ένα ρηχό ταψί ή στη λαµαρίνα του φούρνου απλώνουµε τα κοτόπουλα (χωρίς να τα σκουπίσουµε από τη µαρινάδα), µε το δέρµα προς τα κάτω και τα βάζουµε στον φούρνο στο επάνω ράφι, ακριβώς κάτω από το γκριλ.
  8. Ψήνουµε για περίπου 15 λεπτά από κάθε πλευρά, ραντίζοντάς τα ανά διαστήµατα µε τη µαρινάδα που περίσσεψε.
  9. ∆οκιµάζουµε αν έγιναν τρυπώντας µε ένα κοφτερό µαχαίρι ή καλαµάκι ένα µπούτι. Τα υγρά που θα βγουν πρέπει να είναι διαφανή. ∆ιαφορετικά, αν είναι ροζ, ψήνουµε λίγα λεπτά ακόµα.
  10. Βγάζουµε για λίγο τα κοτόπουλα από τον φούρνο και αλείφουµε την πέτσα τους µε τον πολτό βουτύρου.
  11. Τα ξαναβάζουµε στον φούρνο κάτω από το γκριλ και τα ψήνουµε για περίπου άλλα 3 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.
  12. Σερβίρουµε τα κοτόπουλα ζεστά ή κρύα, µε φέτες λεµονιού.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών