Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα σκεύη και εργαλεία:

Ανοξείδωτη Χύτρα Fissler Original Profi 6,3lt, 24cm

Τρυπητή Κουτάλα Küchenprofi

Επιφάνεια Κοπής Μπαμπού Maxwell & Williams 45x30x1,8cm
15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι για 6-7 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.
  2. Προσθέτουμε τον ζωμό, το στήθος κοτόπουλου, τη δάφνη, το μείγμα των ξερών μυρωδικών και αλατοπίπερο. Αφήνουμε το υγρό να πάρει μια βράση
  3. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σούπα για 30-40 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα πάνω σε μια επιφάνεια κοπής και αφού κρυώσει, αφαιρούμε το δέρμα και μαδάμε το ψαχνό με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια ή το ψιλοκόβουμε σε κυβάκια-μπουκιές με το μαχαίρι, αφαιρώντας τα κόκκαλα.
  5. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα με τη σούπα στη φωτιά να βράσει και ρίχνουμε το κοτόπουλο και τις χυλοπίτες ή τα νουντλς. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά, περίπου 6-13 λεπτά, ανάλογα με το είδος.
  6. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το λεμόνι και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μαϊντανός

Άρθρα και Συνταγές με Χυλοπίτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών