ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουνέλι φουρνιστό με σάλτσα βαλσαμικού ξιδιούΚουνέλι φουρνιστό με σάλτσα βαλσαμικού ξιδιού
20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το κουνέλι με κρεμώδη σάλτσα κρασιού και μουστάρδας ξεκινάμε και μία ώρα πριν μαγειρέψουμε το κουνέλι το αλατοπιπερώνουμε, το αλείφουμε με τη μουστάρδα και το αφήνουμε στο ψυγείο.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
  3. Απλώνουμε τα κομμάτια κουνελιού σε ένα ταψί και τα βάζουμε να ψηθούν. Μετά από 20 λεπτά περίπου προσθέτουμε το κρασί, το ξίδι και τον ζεστό ζωμό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι το κουνέλι να ψηθεί σωστά.
  4. Όταν το κουνέλι είναι έτοιμο, αφαιρούμε τα κομμάτια από το ταψί, τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.
  5. Περνάμε τους χυμούς που έχουν μείνει στο ταψί από λεπτή σήτα και τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα να πάρουν βράση.
  6. Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας μουστάρδα στη σάλτσα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε και λίγα φύλλα από φρέσκο εστραγκόν (αν έχουμε), δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το κουνέλι.

Μυστικά

* Η συνταγή είναι αναδημοσίευση από τον Γαστρονόμο Ιουνίου ’14 και το θέμα «Προσκεκλημένοι στη γαλλική πρεσβεία». Την υπογράφει ο σεφ Jean-Louis Καψαλάς, επικεφαλής της τροφοδοσίας «Δειπνοσοφιστήριον Catering» στην Κηφισιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 98.

Άρθρα και Συνταγές με Κουνέλι

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών