Καταπολεμάμε το κρύο με μια ζεστή σούπα.

15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε μέσα σε μια λεκάνη με νερό το κόκαλο και το κρέας και το φυλάμε στο ψυγείο. Αυτό το κάνουμε για να καθαρίσει από το αίμα.
  2. Την επομένη, βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό το κρέας με λίγο αλάτι, ενώ κατά διαστήματα αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται με μια κουτάλα. Οταν αρχίσει να μαλακώνει το κρέας, αφαιρούμε το κόκαλο και το πετάμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο προσθέτοντας το πράσο, το σέλερι και το δαφνόφυλλο. Οταν το κρέας έχει βράσει καλά (πρέπει να το διαπερνάει με ευκολία το πιρούνι) το αφαιρούμε μαζί με το σέλερι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα σκεπάζοντάς τα με μια μεμβράνη για να μην ξεραθούν.
  3. Μετράμε το ζωμό. Θα χρειαστούμε 1,2 λίτρα, οπότε αν είναι λιγότερος συμπληρώνουμε ζεστό νερό. Βάζουμε το ζωμό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας (αν βάλουμε), το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Μόλις κοχλάσει το υγρό ρίχνουμε το ρύζι (ή τον τραχανά) και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού μη μας κολλήσει.
  4. Σερβίρουμε τη σούπα με το κρέας και το σέλερι κομμένο σε μικρότερα κομμάτια μέσα ή πλάι στη σούπα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών