ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤραχανάς κοκκινιστόςΤραχανάς κοκκινιστός με φέτα
15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κρεατόσουπα με τραχανά, αρχικά από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε μέσα σε μια λεκάνη με νερό το κόκαλο και το μοσχάρι και το φυλάμε στο ψυγείο. Αυτό το κάνουμε για να καθαρίσει από το αίμα.
  2. Την επομένη, βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό το μοσχάρι με λίγο αλάτι, ενώ κατά διαστήματα αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται με μια κουτάλα.
  3. Όταν αρχίσει να μαλακώνει το μοσχάρι, αφαιρούμε το κόκαλο και το πετάμε.
  4. Συνεχίζουμε το βράσιμο προσθέτοντας το πράσο, το σέλερι και το δαφνόφυλλο.
  5. Όταν το μοσχάρι έχει βράσει καλά (πρέπει να το διαπερνάει με ευκολία το πιρούνι) το αφαιρούμε μαζί με το σέλερι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα σκεπάζοντάς τα με μια μεμβράνη για να μην ξεραθούν.
  6. Μετράμε τον ζωμό. Θα χρειαστούμε 1,2 λίτρα, οπότε αν είναι λιγότερος συμπληρώνουμε ζεστό νερό.
  7. Βάζουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας (αν βάλουμε), το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  8. Μόλις κοχλάσει το υγρό ρίχνουμε το ρύζι (ή τον τραχανά) και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού μη μας κολλήσει.
  9. Σερβίρουμε την σούπα με το μοσχάρι και το σέλερι κομμένο σε μικρότερα κομμάτια μέσα ή πλάι στη σούπα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 33.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Τραχανάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών