40'
προετοιμασία
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για την λαχανοσαλάτα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε την κολοκύθα σε μία στρώση, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο
- Σκορπίζουμε το προσούτο και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα
Για την σάλτσα
- Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το κρασί με το εστραγκόν σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ η ποσότητα και να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε το λάδι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να αναμειχθούν
Για την σαλάτα
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το λάχανο με τις σταφίδες, τον μαϊντανό, τη μαντζουράνα και αλατοπίπερο.
- Σκορπίζουμε την κολοκύθα και το προσούτο, περιχύνουμε με τη σάλτσα κρασιού και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 129.