40' προετοιμασία
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για την λαχανοσαλάτα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
  2. Απλώνουμε την κολοκύθα σε μία στρώση, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο
  3. Σκορπίζουμε το προσούτο και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα

Για την σάλτσα

  1. Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το κρασί με το εστραγκόν σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ η ποσότητα και να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Προσθέτουμε το λάδι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να αναμειχθούν

Για την σαλάτα

  1. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το λάχανο με τις σταφίδες, τον μαϊντανό, τη μαντζουράνα και αλατοπίπερο.
  2. Σκορπίζουμε την κολοκύθα και το προσούτο, περιχύνουμε με τη σάλτσα κρασιού και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 129.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών