30'
προετοιμασία
1 μήνας
αναμονή
Σύνολο: 1 μήνας και 30'
Υλικά
Μερίδες: Για περίπου 1 λίτροΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε λικέρ πορτοκαλιού με κονιάκ και κρασί, αρχικά, πλένουμε τα πορτοκάλια και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τη φλούδα κόβοντάς τη σε λωρίδες, προσέχοντας να μην κόψουμε μαζί και το λευκό τμήμα της.
- Βάζουμε τις φλούδες μαζί με το κονιάκ μέσα στο λευκό κρασί και τα αφήνουμε για 1 μήνα.
- Σουρώνουμε καλά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί.
- Στη συνέχεια, γεμίζουμε μπουκάλια με το λικέρ πορτοκαλιού και κλείνουμε αεροστεγώς.