15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για τη μαραθόσουπα με ξινοτύρι, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πατάτα, το πράσο, τον μάραθο και τον κρόκο Κοζάνης για 5 λεπτά με κλειστό καπάκι.
  2. Μόλις αρχίσουν να «πιάνουν» τα λαχανικά στον πάτο, ρίχνουμε τον ζωμό, αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί.
  4. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ (ή μεταφέρουμε σε πολυκόφτη) μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή σούπα.
  5. Ρίχνουμε τον μαραθόσπορο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Σερβίρουμε τη μαραθόσουπα με το ξινοτύρι, τις φέτες λεμονιού, μπούκοβο και φρέσκο μάραθο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.

Άρθρα και Συνταγές με Μάραθος

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών