Η πιο δροσερή και εύγευστη σούπα της άνοιξης, θαυμάσια σε κάθε κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι, συνδυάζει την ευχάριστη ξινάδα του τυριού με τη γλυκανισάτη ευωδιά του μάραθου.

20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πατάτα, το πράσο, τον μάραθο και τον κρόκο Κοζάνης για 5 λεπτά με κλειστό καπάκι.
  2. Μόλις αρχίσουν να «πιάνουν» τα λαχανικά στον πάτο, ρίχνουμε τον ζωμό, αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί.
  4. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ (ή μεταφέρουμε σε πολυκόφτη) μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή σούπα.
  5. Ρίχνουμε τον μαραθόσπορο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Σερβίρουμε με το ξινοτύρι, τις φέτες λεμονιού, μπούκοβο και φρέσκο μάραθο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών