ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣμηλοπιτα αναποδη, αναποδογυριστη μηλοπιταΜηλόπιτα ανάποδη
30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: για 1 ταψί διαμέτρου 42 εκ.

Για το φύλλο

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την μελόπιτα, ξεκινάμε ρίχνοντας στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το ξύσμα, το χυμό, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το νερό, ζυμώνοντας με το γάντζο, μέχρι να ετοιμάσουμε μια ζύμη μέτρια και λεία (ίσως δεν χρειαστεί να ρίξουμε όλο το νερό). Την αφήνουμε κατά μέρος να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Γέμιση

  1. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι όλα τα υλικά.

Πίτα

  1. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια, το ένα λίγο μικρότερο από το άλλο.
  2. Την βγάζουμε από το φούρνο και, όπως είναι καυτή, την περιχύνουμε με το μέλι. Μόλις γίνει λίγο χλιαρή τη σερβίρουμε.
  3. Την χαράζουμε σε καρεδάκια (ρόμβους) ή σε τετράγωνα κομμάτια και τρυπάμε κάθε κομμάτι 2-3 φορές με πιρούνι. Ψήνουμε την πίτα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει όμορφα.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών