
15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) ή στα μικροκύματα (στα 600 W, ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα).
- Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και φουσκώσουν.
- Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- Ενσωματώνουμε με τον ίδιο τρόπο το αλεύρι.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 ατομικές φόρμες της κρεμ καραμελέ.
- Μοιράζουμε σε αυτές το μείγμα και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τα γλυκά για 15 λεπτά.
- Βγάζουμε τις φόρμες από τον φούρνο, περιμένουμε για 1 λεπτό και αναποδογυρίζουμε σε πιάτα.
- Πασπαλίζουμε με κακάο ή άχνη και σερβίρουμε.