15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) ή στα μικροκύματα (στα 600 W, ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα).
  2. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και φουσκώσουν. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Ενσωματώνουμε με τον ίδιο τρόπο το αλεύρι.
  3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 ατομικές φόρμες της κρεμ καραμελέ. Μοιράζουμε σε αυτές το μείγμα και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τα γλυκά για 15 λεπτά. Βγάζουμε τις φόρμες από τον φούρνο, περιμένουμε για 1 λεπτό και αναποδογυρίζουμε σε πιάτα. Πασπαλίζουμε με κακάο ή άχνη και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών