30' προετοιμασία
2 ώρες και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Αλατίζουμε το κρέας.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
  4. Περιχύνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, το φύλλο δάφνης και τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  7. Μεταφέρουμε σε πήλινο σκεύος ή ταψί, προσθέτουμε το κριθαράκι, τον μαϊντανό και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  8. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  9. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά.
  10. Προσαρμόζουμε το αλατοπίπερο (προσοχή, το κεφαλοτύρι είναι αλμυρό) και σερβίρουμε σε πιάτα. Κάθε πιάτο το περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το τυρί.

Μυστικά

Συνταγές με Κριθαράκι

Συνταγές με Μοσχάρι

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών