20' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: για 4 άτομα

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  3. «Σβήνουμε» με το μισό κρασί και αφήνουμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, το μπαχάρι και νερό τόσο ώστε να καλύψει κατά τα 3/4 το κρέας.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  6. Προσθέτουμε τις πάπρικες, τη ρίγανη, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε, αποσύρουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι το σερβίρισμα.
  7. Σε μια άλλη ρηχή κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το λάχανο για περίπου 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσει λίγο και να μειωθεί ο όγκος του.
  8. «Σβήνουμε» με το υπόλοιπο κρασί, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και λίγη πάπρικα και μαγειρεύουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
  9. Σερβίρουμε το λάχανο με το κρέας και τη σάλτσα του και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Τι πίνουμε: Κρασί περασμένο από βαρέλι, όπως ένα σαντορινιό Νυχτέρι, ένα Sauvignon blanc, βαρελίσιο επίσης.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών