ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕκ των ενόντωνΚαλούμε φίλους στο σπίτι για ένα τραπέζι ρεφενέ! Ο Λευτέρης Λαζάρου από τη στιγμή που ξεκίνησε να κόβει το συκώτι χρειάστηκε μόλις 15 λεπτά για να ετοιμάσει τον πιο νόστιμο μεζέ. Φίνα οξύτητα από το κρασί και γλύκα από τα κρεμμύδια. Το συνδύασε με φάβα, εσείς μπορείτε και με πάτατες γεμιστές που θα ψήσετε στο τζάκι.

15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το μοσχαρίσιο συκώτι με κρεμμύδια και κρασί, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το συκώτι για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Προσθέτουμε τον ζωμό και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνει το συκώτι και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών