ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπανανόψωμο χωρίς γλουτένηΜπανανόψωμο χωρίς γλουτένη
20' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: για 1 παραλληλόγραμμη φόρμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το μπανανόψωμο αρχικά βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διαστάσεις 10 x 20 εκ. και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτοντας και το γάλα.
  3. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τις πολτοποιημένες μπανάνες και στο τέλος το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Αφού ενσωματωθούν στο μείγμα, ρίχνουμε τη σοκο- λάτα σε σταγόνες και τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με επιπλέον νιφάδες βρώμης.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.
  5. Αφήνουμε το μπανανόψωμο να κρυώσει ελαφρώς πριν ξεφορμάρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Μπανάνα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών